Délmagyar logó

2019. 05. 24. péntek - Eszter, Eliza Még több cikk.

Összeverte ágyhoz kötött édesanyját az italozó szentesi férfi, a gondozó hívott mentőt - vádat emeltek ellene

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a szentesi férfival szemben, aki a közel 80 éves édesanyjának okozott életveszélyes sérüléseket. Négy hónapig kezelték kórházban az idős asszonyt.
A vádirat szerint a sértett egyedül lakott szentesi lakásában, amikor is tavaly nyáron fia azért, hogy édesanyja gondozásában részt vegyen és neki segítsen, hozzáköltözött. A sértett természetes okú megbetegedései miatt állandó gyógyszeres kezelésben részesült. Tavaly júliusban állapota erősen megromlott, ágyhoz kötötté vált, önálló mozgásra járókerettel sem volt képes. A sértett ellátásában szociális gondozó is segített a vádlottnak, aki ebben az időszakban is rendszeres italozó életmódot folytatott.

A vádlott rendszeresen szidta édesanyját, valamint nehezen viselte azt, hogy a koránál és fogyatékosságánál fogva önálló gondoskodásra és mozgásra nem képes sértettel állandóan foglalkozni kell. Emiatt 2017. szeptember és október hónapjaiban ittas állapotban, több alkalommal az ágyban magatehetetlen állapotban fekvő sértettet ököllel testszerte megütötte. Az ütések többsége a sértett fejét érte, aki a vádlottól való félelmében a gondozónak nem merte elmondani kezdetben a rajta levő külsérelmi nyomok valós okait.
 

A szociális gondozó 2017. október 20. napján azonban már olyan sérüléseket látott a sértett arcán és testén, hogy hozzá azonnal mentőt hívott. Az egyébként is kiszáradt állapotban levő sértettet sürgősségi betegellátás keretében ellátták, majd egészen 2018. év februárjáig kórházban kezelték.

A vádlott időben elhúzódó, több hetes bántalmazásai miatt a sértett a fején, a kezein, valamint a felsőtestén többszörös, köztük 8 napon belül gyógyuló, 8 napon túl gyógyuló, valamint a fejet ért bántalmazások miatt kialakuló koponyaűri vérzések miatt életveszélyes sérüléseket is elszenvedett.

A Csongrád Megyei Főügyészség a vádemeléskor előzetes letartóztatásban levő vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja.

A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alkotóműhely lett a mindszenti házból

Az iskola utolsó napjai kötetlen alkotással telnek a mindszenti Angyal-várban. Fotó: Králik Emese Tovább olvasom