Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 20°C Még több cikk.

Összevonják a szentesi iskolákat

Négy szentesi középiskola összevonását tervezi a Csongrád megyei önkormányzat, amely csütörtöki ülésén tárgyalja az előterjesztést.
Négy szentesi középiskola összevonását tervezi a Csongrád megyei önkormányzat, amely csütörtöki ülésén tárgyalja az előterjesztést. Az új intézmény neve az elképzelések szerint Horváth Mihály Oktatási Központ, Gimnázium és Szakképző Iskola lesz. A mamutintézményhez a Horváth Mihály Gimnázium, a Boros Sámuel Szakközépiskola, a Pollák Antal és a Zsoldos Ferenc Középiskola tartozik majd. Az utóbbi hármat tagintézményként működtetné a fenntartó megyei önkormányzat.

Szentes polgármestere, Szirbik Imre elvárta volna, hogy a várost mint tulajdonost megkeresse a megye a tervezett szervezeti átalakításokkal kapcsolatban. Szerinte a tervet alá kellene támasztani gazdasági számításokkal, főleg akkor, ha a megye azért akar változtatni, hogy a költségvetési hiányt csökkentse. Az elképzelt változásokról egyelőre annyit tudni: a középiskolák igazgatóhelyettesi státusait megszüntetnék, s az új intézmény élére új igazgatót állítanának. A jelenlegi vezetők legfeljebb a tagiskolát irányíthatnák.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hazatért a szentesi tengerészgyalogos

Tíz hetet töltött az amerikai hadsereg észak-karolinai kiképzőközpontjában egy szentesi műszaki… Tovább olvasom