Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 0°C Még több cikk.

Őszig csak félpályás a szentesi Tisza-híd

Szentes - Folytatódik a Szentes és Csongrád közötti Tisza-híd felújítása: a kivitelező Mahíd-2000 Zrt. megint lezárta a fél pályát az átkelőnél. A kerékpáros közlekedés döcögős lesz, mert a hídjárda kiszélesítése csak a nyár végére készül el.
A decemberben félbehagyott felújítási munkákat a héten újrakezdték a Szentes és Csongrád közötti Tisza-hídon. Az átkelő korszerűsítésére 750 millió forintot fordítanak, a kivitelező cég eddig az 500 méteres, kétsávos útpálya negyedével készült el. Egyelőre a Csongrád felé vezető oldalon dolgoznak a szakemberek, ennek egy részét le is zárták.

Mint arról már beszámoltunk, az eddigi szimmetrikus helyett aszimmetrikus útpályát alakítanak ki, mégpedig azért, hogy a híd Szentes felőli oldalán egy 2,5 méter széles járdát tudjanak kiépíteni, amelyen kényelmesen közlekedhetnek majd a két város között ingázó kerékpárosok. A tervek szerint az átkelő kerékpárútja csak nyár végére, a beruházás záróakkordjaként készül el. A Mahíd-2000 Zrt.-től kapott információ szerint megnyugodhatnak az autósok, a felújított szakaszra felvitt aszfaltréteg nem végleges, a cégnél számítottak a télen jelentkező úthibákra. Ha a szerkezeti megerősítések befejeződnek, újabb aszfaltréteget kap a felújított hídpálya. A munkálatokat szeptember 30-áig kell befejezni a Tisza-hídon.

Eddig csak a munkák negyedével végeztek. A szerző felvétele
Eddig csak a munkák negyedével végeztek.
A szerző felvétele

Olvasóink írták

 • 5. niemand 2009. április 10. 16:32
  „Jó munkához idő kell, de a rosszhoz még több!
  Igy biztosan kevesebb turista jön, elvégre a csalógató helyett, ez egy jó elkergető!
  Se baj, marad a cirkusz és az ingyen buli az azt élvezőknek!”
 • 4. mni 2009. március 14. 14:54
  „500 méter???Szeptember 30-ig? Máshol autópályákat építenek ennyi idő alatt,nem fél kilométert.Szánalmas és felháborító.”
 • 3. sörpocak 2009. március 09. 19:19
  „Ebből a 2.5 méteres sávból az eddig elkészült szentesi oldalon vajon miért nem látni semmit? Eddig csak a szokásos sáv látszik.”
 • 2. Nykyta 2009. március 08. 16:23
  „Ha már ilyen sokáig csinálják a hidat akkor legalább normálisan és járhatóvá mert az utóbbi munkájuk eléggé rosszul sikerült!!!”
 • 1. Power 2009. március 07. 17:42
  „Ennyi idő alatt már "megettem" volna az egész hidat.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rádióbemondó kerestetik - közmunkában!

Szentes - Csúszdafelügyelő, csecsemőgondozó, szakács – néhány olyan munkakör, amely a közfoglalkoztatási terv keretében betöltésre vár Szentesen. Tovább olvasom