Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Ösztöndíj fiatal festőművészeknek

Szentes - Néhai Katona Kiss Ferenc, szentesi festőművész alapítványt hozott létre 40 éven aluli, fiatal festőművészek részére, abból a célból, hogy tehetségüket gondtalan körülmények között teljesíthessék ki.
Az alapítvány ösztöndíját, mely a mindenkori tőke egy évi kamata, Szentesen rendezett pályázati kiállításon lehet elnyerni.

A pályázat feltételei:

1./ Az alapítvány ösztöndíját megpályázhatja minden olyan 40 éven aluli festőművész, aki diplomáját, oklevelét a Képzőművészeti Főiskolán, az Iparművészeti Főiskolán, vagy valamelyik tanárképző felsőoktatási intézményben szerezte.
2./ Pályázni csak realista szemléletű, természetelvű művekkel lehet. Előzetesen néhány sorban jelezzék a pályázók a pályaművek beküldésének szándékát.
3./ A pályázatra három képet kell beküldeni, egy kép mérete ne haladja meg az egy négyzetmétert. Mellékelni szükséges a művész életútját bemutató írásbeli pályázatot is, amit előzetesen a Szentesi Művelődési Központ címére kérünk elküldeni.
4./ Minden pályázó csak egy alkalommal nyerheti el az ösztöndíjat. A pályázat nyertesének két éven belül Szentesen, a Kossuth téri Tokácsli Galériában rendezett önálló kiállítással kell bizonyítania, hogy milyen eredménnyel hasznosította az ösztöndíjat, illetve erről a kiállításról egy művét Szentes Város Önkormányzatának kell felajánlania az alapítvány nyomán létrehozandó gyűjtemény céljára.
Az ösztöndíjat külföldi tanulmányútra használhatják fel, amiről a kiállítással egyidőben a kuratórium beszámoltatja a nyertest.

A pályaművek beadásának időpontja:
Budapesten: 2012. szeptember 24-én (hétfőn) 13,00-18 óráig
Szentesen: 2012. szeptember 25-én (kedden) 13,00-18 óráig
Budapesten a Fővárosi Művelődési Házban (Budapest, XI. Fehérvári út 47. sz.) Szentesen a Művelődési és Ifjúsági Házban (Szentes, Tóth József utca 10-14.).

Zsűrizés: 2012. szeptember 27. 10 óra

A pályázati anyagból 2012. november 3-24-ig
kiállítást rendezünk a Kossuth téri Tokácsli Galériában.
Díjátadás és megnyitó: 2012. november 3-án 15 óra.

A kiállított pályaművek közül az ösztöndíjat öt főből álló kuratórium ítéli oda a legjobbnak tartott pályamű szerzőjének.
Az alapítvánnyal és a pályázattal kapcsolatos részletkérdésekről a Szentesi Művelődési Központból Varróné Szabó Ildikó (6600 Szentes, Tóth József utca 10-14.) a 63/314-211 vagy a 63/400-255-ös telefonszámon ad felvilágosítást. (Fax: 63/316-976)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lukács Laci Szentesen gyűrte össze a lepedőt

Az új felállással április 20-án érkezik Szentesre a Tankcsapda. Tovább olvasom