Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Ötszázmilliós otthon épül az időseknek

December végére, vagy jövő év januárjára várható a szentesi idősek otthonának műszaki átadása. Az új létesítmény teljes berendezéssel együtt több mint 500 millió forintba kerül. Az ötven ember befogadására alkalmas intézményt a református nagytemplomi egyházközség működteti majd.
Januárra várható az idősek otthonának műszaki átadása Szentesen. Fotó: Tésik Attila
A szentesi önkormányzat a református egyházközséggel nyert egymilliárd forintot a főtéri nagytemplom rendbehozatalára és a szemközti épületben egy szociális intézmény kialakítására, valamint a Kiss Bálint utca korhű helyreállítására. A Kossuth tér 4. számú ingatlan az egyház tulajdonában van, és ott kezdődött el idén márciusban az idősek otthonának kialakítása. A kivitelezés és a ház teljes berendezése 525 millió forintba kerül, a tízszázalékos önerőt a város fedezi. Kovách Péter lelkipásztor azt is elmondta lapunknak: ötven személy befogadására lesz alkalmas az egyházi otthon, ám a megállapodás szerint az önkormányzat jogosult tíz személy beutalására. Nemcsak reformátusok jelentkezhetnek majd az intézménybe.

Újabb közbeszerzési eljárás

Az önkormányzat egymilliárd forintot nyert egy idősotthon felépítésére a liget mellett. Eredetileg azt tervezték, hogy az épület alapkövét szeptemberig lerakják. A vagyongazdálkodási iroda vezetője, Szilvássy Árpádné lapunk érdeklődésére elmondta: mivel az első közbeszerzési eljárás eredménytelen lett, ezért újat írtak ki.

A városban máris sokan érdeklődnek a szociális intézet iránt, mert Szentesen még nincsen otthonuk az időseknek. Az emelt szintű szociális intézményben lesznek egyágyas szobák, de a legnagyobbak is csak három idős ember befogadására alkalmasak. Házaspárok is kérhetik majd felvételüket a korszerű otthonba.

A házban lesz modern eszközökkel felszerelt orvosi rendelő, rehabilitációs szoba, fodrász, mosoda, konyha, és liftet is használhatnak a lakók. A kivitelező a kecskeméti Polydom Zrt., amely december végére vagy jövő januárra tervezi az épület műszaki átadását. Az egyházközség ezután ír ki pályázatot az idősek otthona leendő lakói és dolgozója számára. A lelkipásztor tájékoztatása szerint az intézménybe hatvan év feletti személyek kérhetik felvételüket, akiknek 3-4 millió forint közötti összeget kell megtéríteniük belépési díjként. A teljes ellátásért pedig havonta 60-70 ezer forintot fizetnek majd az idősek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megnyílt Szentesen az alföldi fotószalon

Megnyílt hétfőn a szentesi művelődési és ifjúsági házban az alföldi fotószalon, amelyet 12.… Tovább olvasom