Délmagyar logó

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Overdose - akár egy hisztis nő

Szentes - Májusban már rajthoz áll Overdose – ezt a magyar csodaló gazdája, Mikóczy Zoltán árulta el lapunknak. A román börtönt is megjárt felvidéki vállalkozó szerint hiába mén Dózi, legtöbbször olyan, mint egy hisztis nő.
Április 19-én lesz egy éve, hogy nem versenyez Magyarország csodalova, a 13-szoros győztes Overdose. Az ötéves pej mént 2006-ban Mikóczy Zoltán vásárolta meg mindössze 750 ezer forintért – a szélsebes paripa ára ma megközelíti a másfél milliárd forintot. Az elmúlt időszakban csak találgatni lehetett, mikor gyógyul föl sérüléséből Dózi, ezért amikor csütörtökön gazdája Szentesre látogatott, elsőként lova visszatéréséről faggattuk.

– Bizakodunk, hogy júniusra csúcsformába lendül, de ezt meg kell előznie néhány felvezető versenynek, ezért reményeink szerint májusban egy-két viadalon már rajthoz áll – mondta lapunknak Mikóczy Zoltán. Overdose jelenleg Németországban készül, vele van trénere, Ribárszky Sándor, akivel nap mint nap beszél a ló gazdája, illetve kéthetente személyesen is felkeresi a hoppegarteni istállót. Legközelebb március 19-én utazik ki hozzájuk, akkor ugyanis újrapatkolják Dózit, mert addigra már leválik patájáról a sérült rész. Hogy versenyre kész állapotba kerül-e, azt csak e hónap végén lehet megmondani.

– Most a felkészülés azon szakaszában járunk, amikor robbanékonnyá kell válnia a lónak. Overdose nagyon érzékeny. Olyan, akár egy hisztis nő, hangulata napról napra változik – árulta el Mikóczy Zoltán. Egészségi állapota mellett az is gondot okoz tulajdonosának, hogy itthon megfelelő felkészítő helyet találjon neki, a lóversenyzés szabályai szerint ugyanis ahhoz, hogy magyar színekben versenyezzen, szerepelnie kell a magyar tréninglistán, külföldön vendégeskedni pedig legfeljebb 90 napig lehet. Ha tovább kell maradniuk, német indulóként könyvelik el a tavaszi versenyeken, ezt viszont nagyon nem szeretné felvidéki származású gazdája.

Ribárszky Sándor tréner Overdose-zal, a tavaly áprilisi OTP-Hungária Nagydíj sajtótájékoztatóján. Tulajdonosa, Mikóczy Zoltán ragaszkodik hozzá, hogy lova magyar színekben versenyezzen. Archív fotó: M
Ribárszky Sándor tréner Overdose-zal, a tavaly áprilisi OTP-Hungária Nagydíj sajtótájékoztatóján. Tulajdonosa, Mikóczy Zoltán ragaszkodik hozzá, hogy lova magyar színekben versenyezzen. Archív fotó: MTI/Illyés Tibor

A szlovák állampolgárságú vállalkozó nem csak csodalovával került reflektorfénybe az utóbbi hónapokban. Az üzletembert és társát októberben tartóztatták le Romániában, a nagyváradi rendőrség hivatalos közleménye szerint azért, mert romániai hitelezőik elől el akarták vinni a felszámolás alatt álló egykori húsipari cégük 18 millió forint értékűre becsült gépeit. – Csapdát állítottak nekem. Olyan normális országban nem történhet meg, hogy négy nap alatt elítélik az embert – mondta Mikóczy, akit először másfél év letöltendő szabadságvesztésre ítéltek, majd a másodfokú bíróság felfüggesztettre módosította a büntetést. – A fogva tartás körülményei jók voltak, de a tudat, hogy börtönben kell ülnöm, nagyon megviselt. Azt sem tudtam, miért csuktak le. Júniusban a román Legfelsőbb Bíróság elé kerül az ügyem, remélem, új eljárásra kötelezik az igazságszolgáltatást – tette hozzá a lótulajdonos, akinek addig is többször kell majd Romániába utaznia, hogy rendezze üzleti ügyeit.

A MIÉP oldalán

A MIÉP kampányrendezvényének díszvendége volt Mikóczy Zoltán Szentesen. A szlovák állampolgárságú magyar vállalkozó elmondta, azért vállalta Csurka István felkérését, mert 1999 óta ingázik a két ország között, és így szemtanúja lehetett, hogy lettünk a régió éllovas országából a térség sereghajtója. Mindezt felvidékiként még nehezebb volt megélnie, ezért örömmel vállalkozott arra, hogy a magyarságot képviselő politikát nyíltan is támogassa – tette hozzá.

Olvasóink írták

  • 2. SSO 2010. március 08. 15:16
    „Overdose-t miniszterelnöknek!”
  • 1. lamatic 2010. március 08. 14:41
    „Mikóczy Zoltán üdvözletünket küldjük délvidékről és sok sikert kívánunk. Tisztelettel!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy éve változatlan a helyzet a Petőfinél

A már csak 4 csillagosra tervezett szentesi Petőfi Szálló felújítása egy helyben áll. Tovább olvasom