Délmagyar logó

2019. 05. 20. hétfő - Bernát, Felícia Még több cikk.

Parkolás: nem fizetnek a tanárok a katolikus iskolánál

Szentes - Nem épül új parkoló a szentesi gimnázium mögötti részen, hanem a katolikus általános iskolánál lévő fizetős övezetből szabadítanak fel helyeket a középiskola pedagógusainak.
A szentesi önkormányzat több mint négymillió forintot fordít – első ütemben – parkolók építésére a városi tulajdonban lévő intézményeknél. A polgármesteri hivatal műszaki osztályvezetője, Czirok Jánosné úgy fogalmazott: jogos igény, hogy a gyermek- és oktatási, az egészségügyi és szociális intézmények közelében legyen hely a gépjárművel érkezők biztonságos, a közlekedést nem zavaró parkolására. Ennek a programnak a keretében megállóhelyeket alakítanak ki a Köztársaság, a Mátéffy, a Rákóczi, az Árpád, a Klauzál és a Villogó utcai, valamint a Vásárhelyi úti óvodánál. A projekt részét képezi még a Nagyörvény utcai idősek klubjánál és az orvosi rendelőnél a várakozás feltételeinek megteremtése, továbbá a Jövőnkért Alapfokú Művészeti Iskolánál a parkoló felújítása. Ezek az intézmények többségében a város külsőbb részein vannak, ahol nem kell fizetni a parkolásért. Akárcsak a Bartha János Kertészeti Szakképző Iskola, amely mögött új parkolót alakíttat ki az önkormányzat.

A katolikus iskolánál fizetős helyeket szabadítanak fel a gimnázium tanárainak. Fotó: Tésik Attila
A katolikus iskolánál fizetős helyeket szabadítanak fel a gimnázium tanárainak. Fotó: Tésik Attila

A település centrumában lévő gimnáziumnál ellenben gondot jelent főleg a nem szentesi pedagógusoknak az autójuk leállítása. Mint arról beszámoltunk lapunkban: a testületi üléseken Dongó László fideszes képviselő többször szólt a tanárok érdekében, valamilyen megoldást sürgetve. A középiskola közelében ugyanis tavaly nyár óta olyan parkolók vannak, amelyeket bevontak a fizetős övezetbe. A gimnáziummal szemközti Zsoldos-középiskolánál ugyan díjtalan a várakozás, ám azokra a helyekre igényt tartanak az ott dolgozó tanárok. Ugyancsak írtunk arról: a gimnázium épülete mögötti keskeny Kisér utcában próbáltak parkolni a pedagógusok, de ezzel meg gyakran alakultak ki balesetveszélyes helyzetek.

Szegeden és Vásárhelyen nincs kedvezmény

Szegeden a tanároknak is le kell róniuk a parkolás díját, ha munkahelyük a fizetős zónában van. Hódmezővásárhelyen szintén fizetnek a parkolásért a pedagógusok, amennyiben a kijelölt övezetben van az oktatási intézmény, ahol dolgoznak.

A gond orvoslására találták ki a szakemberek, hogy külön megállóhelyet építtetnek a gimnáziumnak a Kisér utca felőli nyílt csapadékvíz-elvezető árok lefedésével. Ennek a költsége azonban meghaladta volna az egymillió forintot is, ezt a tervet egyelőre elvetették a képviselők. Azt találták ki helyette, hogy a középiskolával ugyancsak szemközti Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskolánál lévő fizetős parkoló felszabadításával oldják meg a parkolást a gimnázium tanárai számára. Ez pedig azt jelenti, hogy így nem kell jegyet váltaniuk a pedagógusoknak az automatából.

Mérgesek a lakók

Jó néhány nem önkormányzati tulajdonú intézmény, kereskedelmi és szolgáltatóegység is van a belvárosban, ahol parkoló-automatás rendszer működik. Az itt dolgozók és a hozzájuk érkező ügyfelek meg a vevők hajlamosak arra, hogy a nem fizetős mellékutcákban állítsák le autójukat. Az ottani társasházak lakói viszont azért zúgolódnak, mert reggel 8 és délután 5 óra között képtelenek parkolni lakásuk közelében.

Olvasóink írták

25 hozzászólás
12
 • 25. fizetősös 2008. augusztus 29. 14:48
  „Akkor azok miért nem kapnak, akik a jövő nemzedékének a pénzét kezelik, a jövő nemzedékét etetik ( ez nemes cselekedet), a jövő nemzedék leveleit hordja szét, elad nekik fagyit, cipőt, ruhát, zöldséget, meg minden féle mást? Ennyi erővel én is ingyen parkolhatnék, bár nem vagyok tanár, de vidékről járok a belvárosba autóval és csak fizetős helyen bírok megállni!”
 • 24. klj_54 2008. augusztus 28. 22:28
  „Emberek!
  Ne bántsátok azokat aki GYEMEKEITEKET nevelik!
  Mielőtt (az általam megértett ) indulataitokat ide írnátok, tartsatok pár perc nyugalmi szünetet!
  Ritka az, hogy egyetértsek egy kedvezménnyel, de itt egyetértek. Mert azok kapják akik a jövő nemzedékét nevelik.
  Írja ezt egy nagypapa.”
 • 23. bicájglis 2008. augusztus 27. 21:52
  „freedom! Köszi az "aberáltságodat"! A "város pénze" mióta a boltosoké? Nem csak az autósok vannak szívatva, a biciklisek is! Ha a boltod ajtajának, vagy falának támasztanám a biciklimet biztosan örülnél neki? Nézz körül, hogy hány bolt előtt van kerékpártartó! Ha a város elvárja a kerékpáros közlekedést, akkor tegyen érte! Az autóssal fizettetnek, de az autójára senki sem vigyáz! Ennyit a "szopatásról"!”
 • 22. freedom 2008. augusztus 27. 14:30
  „Bicajglis! Kit érdekel?! Én sem kérek mindenhová garázst! Menj be a boltba biciklivel! Ennyire nem lehetsz aberrált, hogy a várossal vetetnél biciklitárolókat a boltok elé!!! Egyébként üzletenként három parkoló árát kell leszurkolni, de 100 méteres körzetben nem lehet megállni ingyenesen a butikom körül! Ezzel csak annyit akartam mondani, hogy a boltosok pénzéből építik a fizetőparkolókat, az autómatákat meg a város pénzéből vették, úgyhogy soxorosan meg van szopatva a nép! De azért vegyünk közpénzen minden bolt elé biciklitárolót? Úgy is csak ellopnák a szőkék, meg a kék szeműek!”
 • 21. bicajglis 2008. augusztus 27. 11:23
  „Klotyónak! Akkor miért építették a kerékpárutakat, ha egy üzlet előtt sincs kerékpártároló?”
 • 20. Klotyó 2008. augusztus 27. 00:40
  „Tudod, kedves humoros én nem segélyen élek, hanem dolgozok, méghozzá autóval, és nem sétakocsikázok! Szarni viszont nem az autóban szoktam. Egyébként a biciklitárolót nem a városnak kéne megvenni, hanem a boltosnak, ha azt akarja, hogy a biciklisek is megálljanak ott vásárolni.”
 • 19. bicajglis 2008. augusztus 26. 23:34
  „humoros! Ne általánosítsunk! Ha csak tehetem, nem jáérok autóval, mert nagyon drága a benzin. Gyakran járok kerékpárral, de
  szomorú, hogy egy állítólag nemzeti sportvárosban nincsenek kerékpártartók az üzleteknél.
  Dobd le oda a biciklidet, ahova tudod, vagy járj autóval!”
 • 18. humoros 2008. augusztus 26. 15:02
  „Luxus, amikor egy ember utazgat egy kocsiban,szennyezi a levegőt, klotyóra is autóval járna, ha lenne akkora klotyó.
  Nem baj, de akkor fizesse a parkolási díjat, ne jajgasson..”
 • 17. Hát én sem fizetek(De akkor ki?) 2008. augusztus 26. 00:08
  „Miért? Miért? Miért? Miért kell erőltetni ezt a fizetőparkolósdit? Úgy nem működik, ahogy van, ez nem 3-4 ember véleménye, hanem szét kell nézni, meg meg kell nézni a számokat! Merthogy utána lehet járni. Csak nehogy ebből is népszavazás legyen, mert mostanában az nagy divat lett, ugyanis rengeteg helyen szembe mennek a népakarattal! Csakhogy ez nagyon drága időtöltés!”
 • 16. Kérdező? 2008. augusztus 25. 09:04
  „Csak azt nem értem, hogy a Szente Anna utcai Ovodábó járó gyerkek szülei miért nem állhatnak meg az ovi előtt arra az időre amíg a gyerket beviszik/elhozzák az oviból? Miért kell eső után a sárban tapicskolni mert aszfaltos parkoló persze nincs!Miért? Miért? Miért?”
 • 15. gubás 2008. augusztus 25. 08:22
  „Vérlázító ami a szentesi közszférában történik.
  Utazási kedvezmény ,kényeztető programok a fürdőben,bújtatott munkaerők,százmilliokért,13.havi bér,kitüntetések,stb
  Ez mind a versenyszféra adójából és a rabszolgaként dolgozo emberek ki nem fizetett béréből.
  EGY ORSZÁG KÉT RENDSZER!”
 • 14. Én sem fizetek 2008. augusztus 24. 20:43
  „Eddig sem fizettem egy forintot se, ezután sem fogok.
  Fizessen parkolási díjat az aki kitalálta!”
 • 13. Nem fizetek 2008. augusztus 24. 15:20
  „"Akinek nem tetszik, az csináljon így, meg úgy"... Persze! Én akkor sem fizetek, de ha nekem valaki elkezd okoskodni, azt sajnos arcon fogom vágni, ennyit ígérhetek biztosan, innentől kezdve leszarok mindent ezzel kapcsolatban. Gyalogoljon az, aki ráér, meg nem megy messzire, meg nem hurcol dolgokat.”
 • 12. humoros 2008. augusztus 24. 11:18
  „Akinek nem tetszik a parkolási díj, járjon kerékpárral, vagy gyalog, így a levegőt sem szennyezi.
  Igenis, ha órákra elfoglalja a közterület egy darabját, akkor fizessen.”
 • 11. kíváncsi 2008. augusztus 24. 08:09
  „Nem csak a gimnáziumi tanárok!!! Az Erzsébet tanárai is, a környék összes iskolájának egyéb dolgozói, szülői (pl. szülői értekezletek alkalmával), és nem mellesleg az a jó néhány középiskolás, akik motorral járnak iskolába, vagy akik ballagásra autót kapnak, és az érettségire már azzal jönnek!
  És még egy fontos adat a gimis tanárokat láthatóan nagyon utáló kedves hozzászólóknak: MINDEN SZENTESI KÖZÉPISKOLA DOLGOZÓINAK ALAKÍTOTTAK KI INGYENES PARKOLÓT AZ ÚJ RENDSZER BEVEZETÉSEKOR, EGYETLEN KIVÉTEL VOLT, A GIMI!!!! Ha már annál tartunk, hogy valakik egyenlőbbek másoknál, épp fordítva volt, mint ahogy fenti kedves hozzászólók gondolják: minden más középiskola dolgozói voltak egyenlőbbek a gimi dolgozóinál!”
 • 10. Én fizetek 2008. augusztus 23. 23:19
  „Lakok! Miért lenne kötelességem fizetni????! Kapok cserébe szolgáltatást? Legalább őriznék a kocsit! De nem, erről szó nincs! Azzal meg ne gyere nekem, hogy használom a közterületet, mert azt a befizetett adóinkból építették, meg aztán ott van a teljesítményadó (volt súlyadó) , a rengeteg adó a benzinen, az autó árában, meg még hosszan sorolhatnám, de neked fölösleges, mert az orrodig sem látsz, csak a pártokban gondolkodsz, pedig ennek kicsit más a mondanivalója, de számodra mindegy! Idegsokkosnak meg annyit, hogy akkor ne kelljen már fizetni a többi embernek se, ha dolgozni akar! Mert nem csak a gimis tanárok járnak dolgozni, ez így a nyári szünetben különösen pofátlanul hangzik!”
 • 9. Parkoló 2008. augusztus 23. 21:54
  „De csak kivételesen! Csak a gimnáziumi tanárok kedvéért és két szép szemükért!”
 • 8. Berezvai Mihály 2008. augusztus 23. 18:27
  „Szülőként szeretnék hozzászólni, az általános iskolába jár a gyerkem. Délután 4 órakor megyek érte, belépek, veszi a táskáját és jövünk is el. Nem a 20 ft parkolási díj kifizetése a gond, hanem sokkal nagyobb tortúra, mindig figyelni hogy legyen nálam apró, megvenni a jegyet, visszavinni a kocsiba, újra bezárni, ennyi idő alatt már kint is vagyunk és adom át a helyet a többi kocsival érkező szülőnek. Szerintem”
 • 7. idegsokkos 2008. augusztus 23. 16:23
  „Szóval itt an,aki úgy gondolja, h fizetni kellene a tanároknak azért, h elmehessenek dolgozni? Korrekt...”
 • 6. Gimnázium 2008. augusztus 23. 12:15
  „Ismét a gimnáziumi tanárokkal van a gond.
  A cím félrevezeti az olvasókat. Nem vártam mást Balázsi Iréntől!
  A parkolási díj bevezetése csak arra jó, hogy az embereket szembe állítsák egymással. 5 év után nics haszon a beszedett díjakon, mert csak a beruházás térül meg legfeljebb. Gratulálok a város vezetésének.”
25 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Néha kicsi a szentesi uszoda

Szentes - A kánikula napjaiban a hűsölni vágyók nehezen férnek el a szentesi medencékben, a… Tovább olvasom