Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Pini egyelőre pihenteti a telkét Szentesen

Szentes - Az ismert olasz üzletember, Piero Pini megvásárolt egy méretes telket Szentes központjában azzal, hogy miniplázát épít rá. Az építkezés február óta csúszik, de a cég szerint a várossal kötött szerződés határidejéig, 2009. december 31-éig megépül az áruház.
Tavaly novemberben még arról volt szó, hogy idén év elején elkezdődnek a munkálatok. A tél végén végeztek is úgynevezett geodéziai feltárásokat a Somogyi Béla és az Új utca közötti területen, emiatt kialakult egy földkupac, de azóta nem történt semmi.

– Piero Pini építészként fantáziát lát az ötezer négyzetméteres telekben, ezért vásárolta meg – fogalmazott lapunknak Faragó Tünde. A befektető cég tolmácsa az építkezés kezdetére vonatkozó kérdésünkre nem tudott választ adni. Annyit mondott mindössze: az önkormányzattal kötött szerződésben megállapított határidőig, vagyis 2009. december 31-éig megépül a pláza. Az ismert olasz üzletember vágóhidat üzemeltet Kiskunfélegyházán, az Alföldön vannak más érdekeltségei is. A leendő miniplázában üzletek, garázsok és irodák lesznek. A városháza vagyongazdálkodási irodáján úgy tudják, a korábbi tervek helyett újak készülnek. Szeri Sándor értesülései szerint előre gyártott elemekből húzzák majd fel az épületet.

Februárban megmozgattak némi földet. Azóta semmi sem történt. Fotó: Blahó Gabriella
Februárban megmozgattak némi földet. Azóta semmi sem történt. Fotó: Blahó Gabriella

Pini egyébként 81 millió forintot fizetett a belvárosi telekért, melynek közvetlen közelében a közelmúltban több tucat lakás épült magánerőből.
Foci, pláza és hús. Piero Pini olasz üzletember tulajdonosa a Hungary Meat Kft. nevű húsipari vállalkozásnak. 2006-ig a Budapest Honvéd tulajdonosa is volt, internetes források szerint több afrikai játékost, „fenomenót" szerződtetett a klubhoz, egy részük bevált, mások elhagyták a csapatot. 2006 nyarán a Honvédot el akarta költöztetni Dunaújvárosba. Most a Dunaújváros FC szponzora.

Olvasóink írták

  • 2. határ feri 2008. július 26. 02:47
    „Hát így még én is tudnék várost fejleszteni, kedves képviselő-testület!!”
  • 1. zombor 2008. július 24. 20:48
    „befektetek, majd jó pénzért tovább adom 1 múltinak! Ügyes !!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Másfél órán belül elfogták az álarcos rablókat Szentesen

Szentes - Másfél órán belül elfogták a rendőrök azt a 26 és 16 éves helybeli fiatalembert, akik 21… Tovább olvasom