Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Politikusnak készül a 15 éves diák

Szentes - Második helyen végzett a megyei Szép magyar beszéd verseny gimnáziumi kategóriájában a szentesi Szalay Róbert. Miközben a 15 éves diák az áprilisi győri országos döntőre készül, a napokban nyelvvizsgázott és tudatosan készül az életre is, melyben főszerepet a közélet és a politika kap majd.
A Szép magyar beszéd verseny megyei döntőjén a Horváth Mihály Gimnázium diákja, Szalay Róbert, kimagasló egyéni pontjaival- némi gyengélkedéssel is megküzdve- a gimnáziumi kategória 2. helyét kaparintotta meg Szegeden. Dsida Jenő-szöveggel érkezett Szurmik Zoltán tanítványa, aki a négy napos győri döntőben Csongrád megyeiként negyedmagával száll ringbe az arany Kazinczy- díjért. A 9.c osztályos fiúnak nem lesz könnyű dolga, hiszen 12.-es diákokkal versenyez majd, de Szurmik Zoltán magyar tanárral már elkezdték a felkészülést: hangsúlyjelölést gyakorolnak, ami a legnehezebb feladatnak bizonyul a szabadon választott- és kötelező szövegek mellett, és idegenszöveg olvasással is rendszeresen trenírozza magát Robi.

Szalay Róbert Szurmik tanár úrral.
Szalay Róbert Szurmik tanár úrral.

Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

 
- Minden évben eljut az iskola a megyei döntőre, de az országos fordulóba 2-3 évente tornázzuk be magunkat. Robit 10 éves kora óta ismerem, reménykedtem benne, hogy a HMG-be jön majd továbbtanulni - meséli Szurmik tanár úr. Jól számított, a srácnak esze ágában sem volt más iskolát választani: jók a tanárok, elégedett az iskolával.

A városi rendezvények, kiállítás megnyitók rendszeres szavalója 15 éves létére konkrét elképzelésekkel bír: a Budapesti Corvinus Egyetem nemzetközi kapcsolatok szakának társadalomtudományi szakirányára készül, gyűri a nyelveket, az orosz és a német a kedvence, de az angollal is jól boldogul. A reál tantárgyak nem a szívügyei, de 4,65-os átlaggal bír. Szeret kirándulni a közép- európai országokba, kedvence Lengyelország és Németország. Szüleivel sokat beszélget, édesapja külföldre viszi, édesanyja a kötelességtudatra neveli. Sokat olvas, a társadalomföldrajz és a politika érdekli. Célja, hogy jobbá tegye az ország életét, amely nem reménytelen feladat- mondja.

- Sokan 50 éves korukban eszmélnek rá, valójában mik is szeretnének lenni. Én már régóta tudom, hogy a közéletben és a politikában vállalok majd szerepet, lehet, hogy ehhez pártot is kell majd alapítani. Szerintem megengedhetetlen, hogy Közép-Európában hajléktalanok legyenek. Talán az Albert Stadion helyett nem egy új stadion építésére kellene költenie az államnak.

Olvasóink írták

31 hozzászólás
12
 • 31. szalayrobertzsolt 2013. április 05. 18:02
  „Mert önnek bezzeg biztosan van. ;)”
 • 30. medvejanos 2013. április 04. 17:27
  „Legalább eme hozzászólásoddal látják akik hozzászóltak és lehúztak téged... hogy tényleg jó pályára készülsz és tényleg jogosan fognak nem kedvelni az emberek, amíg nem tanulsz meg válaszolni kérdésekre. :)

  Bár jogosnak tartom a kérdésedet, hogy egy két ember ebből vajon mekkora hasznot húz, de csak egy kérdést dobtál fel ami sokakat foglalkoztat azonban hozzáértésed és rálátásod nincs :(”
 • 29. szalayrobertzsolt 2013. április 01. 23:07
  „A kivitelező személyének tisztaságára lennék kíváncsi. Vajon mennyire lehet korrekt? ;)”
 • 28. medvejanos 2013. március 30. 15:38
  „Leírtam egy másik cikkhez ezért röviden ide is leírom, hogy ebben a beruházásban sokkal több haszon van, mint mikor feleslegesen új köztereket építenek.
  Maximum 10 év alatt visszatermelni az árát a stadion, de nézhetjük olyan szempontból is, hogy 20 év alatt megtermelte már az árát... ;)
  Ez a beruházás munkát ad! Munkát ad azoknak akik ott fognak dolgozni, munkát ad azoknak akik az alapanyagok előállításában, kitermelésében látnak el fontos szerepet.
  Ezekkel a rövid gondolatokkal mondanám én azt, hogy fontos a gazdasági látás is, mert megtanulhatsz kommunikációs iskolában demagógokat és esetleg jól hangzók idézeteket, mondatokat és hangsúlyokkal szavakat kiemelni, attól még sajnos jobb nem lesz.”
 • 27. medvejanos 2013. március 30. 15:22
  „Szörnyű, hogy egy két hozzászóló csak azt látja benne, hogy meggazdagodni kíván belőle...
  Na most itt megjegyezném számotokra, hogy ti is részesei vagytok annak, hogy jelenleg sokan csak meggazdagodni szeretnének ebből, mert ti választjátok meg azt, hogy ki üljön ott bent és ha ténylegesen figyelmes emberek lennétek akkor nem a médiából hallanátok csak pártokról. ( Itt azért megjegyzem az előzetes okoskodásra, hogy ha nem mész el is ugyan olyan részese leszel egy rossznak!)

  6 szalayrobertzsolt
  Politikusnak készülsz és szerintem ez jó, hogy ha kitartasz a saját gondolataid mellett. Lennének dolgok amelyekben leülnék veled vitatkozni. Lásd az említett stadion építést, ami a mai napon fel van fújva, de azokban a percekben amikor sportcsarnokokat, uszodákat, más kormányok más focipályákat építettek nem volt erre példa. Persze ez egy sokkal hosszabb témájú beszélgetést von maga után.

  Szerintem, te már tanított vagy valamiféle politikai gondolatok útján, de konkrét válaszokat nem kaptak az írók a kérdéseikre. Elmenekültél előlük és felháborodtál, hogy vannak dolgok amik nem tartoznak mindenkire. Emellett megjegyezném, hogy a politika nem egy tejfölig vajas kenyér. Kiállni a saját gondolataid mellett sokszor sokkal nehezebb.

  Én kívánom, hogy sikerüljön és szívből tedd amit teszel, de ehhez minden oldalt meg kell ismerned és meg kell látnod, hogy mi a jó abban és mi az ami rossz.”
 • 26. iansample 2013. március 28. 14:32
  „Kedves Szalay Róbert,

  talán a legfontosabb szabály, hogy internetes kommentelés során sem nevet nem szabad kérni senkitől (lényeg éppen a névtelenség), sem felesleges vitába nem szabad bonyolódni arra érdemtelen emberekkel. az itt leírtak kedves bátorításoknak számítanak a net számos más pontján tapasztalható szélsőséges gyalázkodáshoz képest. trollokkal, politikailag fixált provokatív kommentelőkkel párbeszéd, érdemi vita nem lehetséges.
  (a netes kommunikáció egy része eleve nem is erről szól, legfeljebb látszólag)”
 • 25. kormoska 2013. március 28. 11:20
  „Ui:Róbert,ez egy anonim fórum!A legtöbben ilyen-olyan okokból(ezeket majd Te is megtapasztalod a saját bőrödön)nem kívánják felfedni a teljes nevüket.
  Sokan félnek,vagy pozícióban vannak,többen pedig csak dühöngeni-mérgüket kiadni jönnek fel.
  Ne várj el olyat az emberektől,amiről úgyis tudod,hogy nem fogják megtenni.
  A hozzászólásaidból ítélve okos,művelt,értelmes srác vagy,de ne akarj túl korán felnőni....”
 • 24. kormoska 2013. március 28. 10:49
  „Róbert nem választott könnyű pályát,a politikusokat nem övezi"osztatlan szeretet"mostanában,de régen se!
  Javaslom,hogy ne álljon be a sorba,ne lépjen be egy már meglévő pártba ha saját elképzelései vannak,járja a saját útját és ne hagyja hogy megtörje az élet.
  De a legfontosabb,hogy legalább 18 éves koráig ne politizáljon a véleményét tartsa meg magának...., maradjon GYEREK,ez a szép korszak úgyis nagyon hamar eltelik.A nagy próbák úgyis csak azután jönnek!
  Közös bennünk Lengyelország szeretete és a szociális érzékenység, az eredményeihez pedig gratulálok.”
 • 23. szalayrobertzsolt 2013. március 28. 10:29
  „Nagyon szépen köszönöm a kedves hozzászólásokat! :)”
 • 22. kun66 2013. március 28. 08:03
  „Miért támadják ezt a gyereket? Büszkének kellene lenni rá hogy a korához képest mennyi mindent elért! Aki irigy tartsa meg a véleményét magának!
  Gratulálok az eredményeidhez és sok sikert az életbe kívánom hogy elérd az álmaidat.”
 • 21. CsiszárEndre 2013. március 28. 00:22
  „Gratulálok a sikereidhez, és örülök, hogy ilyen fiatalon ilyen komoly gondolkodású vagy.
  Ez sajnos ritka manapság. Remélem ez a látásmódod meg fog maradni, bármennyire is pesszimista és rossz indulatú sok ember.
  Csak így tovább, és ne törődj az irigyekkel!”
 • 20. gazsofodoristvan 2013. március 27. 22:24
  „Gratulálok, és további sok sikert kívánok! Jó politikusokra pedig nagy szükség van.”
 • 19. szalayrobertzsolt 2013. március 27. 21:27
  „Tisztelt "FeelLikeReal"! Remélem ugyanezeket névvel is le merné írni. Ilyen stílusban nem írunk ismeretleneknek, ezt szeretném tudatosítani a jövőre nézve. Én sem így beszéltem senkivel sem. Ez Önt minősíti egyértelműen. A bankok kihasználták azt, amit engedtünk nekik, nem követtek el törvénytelenséget...mi voltunk buták. Én ennek akarok véget vetni!... És véget is fogok, az ostoba, demagóg emberek ellenére is! (Egy nevet kérhetnék? Nem szeretem ezt a gerinctelenséget, amit Ön valósít meg, miszerint anonim módon degradál.) Köszönöm!”
 • 18. FeelLikeReal 2013. március 27. 21:02
  „Nem értem, hogy hova politizálsz ember mikor még kb a tojáshéj a seggeden van :)
  A másik: mi lenne ha például inkább a bankoknál keresnéd a hibát nem az emberek szórakozásában...
  Ebből az egészből sugárzik, hogy semmit nem tudsz az életről!
  U.I.: szerintem ne fuss össze fradistákkal”
 • 17. AnnaBarbara 2013. március 27. 20:05
  „Gratulálok az újabb szép eredményhez! További sok sikert kívánok! Egy ország csak profitálhat abból, ha ilyen kitűnő neveltetésű, jó értékrenddel rendelkező és kivételesen tehetséges fiú egyszer majd az ország vezetői közé kerül. Drukkolok, hogy az álmod valóra váljon.
  Csak remélni merem, hogy a negatív hozzászólók egyike sem nevel sem most, sem a jövőben gyermeket, mert aki így viszonyul egy nagyszerű 15 éves fiú terveihez, az jó ember nem lehet.”
 • 16. szalayrobertzsolt 2013. március 27. 19:28
  „Kedves "queenmargareth1"! Engedje meg, hogy szánalmasnak tituláljam azt, amit itt művel. Ismeretség nélkül ír demagóg dolgokat. Kérem, nézzen magába! Köszönöm! És, ha bármi kérdése van, szívesen állok rendelkezésére...NÉVVEL! NEM ÁLNÉVVEL!”
 • 15. queenmargareth1 2013. március 27. 19:15
  „ha-ha-ha igazságos politikus”
 • 14. Puttony 2013. március 27. 17:12
  „Gratulálok!!! További sok sikert!!! Nagyon fontos, hogy egy igazságosabb társadalmi berendezkedés iránt a fiatalok is elköteleződjenek és még fontosabb, hogy tegyenek is érte. Még egyszer gratulálok.”
 • 13. queenmargareth1 2013. március 27. 10:19
  „Orbán is így kezdte, szép mondatok találjuk meg a Nagy Imre pontot és bejött neki.”
 • 12. nie 2013. március 27. 10:18
  „Őszintén kívánom váljanak valóra álmaid! Büszke vagyok rád, hogy ismerhetlek, és édesanyádat is. A rosszindulatú, irigy megjegyzéseket hagyd figyelmen kívül, az irigység nagy úr, s irigyelhetnek téged joggal sokan, hiszen Te tudod, mit szeretnél a jövőben-gratulálok, szurkolok, hogy terveid megvalósuljanak.”
31 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Derekegyházi szakember segíti a megyei fejlesztéseket

Ponicsán Péter: Ha a vidékfejlesztési referens egy kisebb településről származik, hitelesebben tudja betölteni pozícióját. Tovább olvasom