Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Reped a házfal a Rákóczi utcában

Szentes - Remeg a ház a talpuk alatt, ha elmegy egy kamion – számolt be egy lakos a szentesi Rákóczi utcában. A nagy forgalom oka, hogy felszámolják a régi szeméttelepet, azóta a házuk is megrepedt, állítja. A projekt irányítója elmondta: a panaszt írásban kell jelezni, és kivizsgálják.
– Az a baj, hogy itt már „elengedik" a sorőrök a teherautókat. Az egyenes szakaszon kíváncsi voltam, mennyivel mehet az egyik. Már átléptem az óránkénti 50 kilométeres sebességet, de egyre csak távolodott – számolt be a tapasztalatáról egy szentesi asszony, aki kérte: lapunkban csak a keresztnevét írjuk le. Éva a Rákóczi utca végén lakik. Az utcáról többször írtunk, a régi szeméttelep rekultivációja miatt rengeteg kamion jár arra. A munka fontosságát általában nem vitatják a helyiek, a vele járó bosszúságot, a sarat, a port azonban rendszeresen szóvá teszik. Az asszony szerint az ő háza a forgalom miatt repedezik. – Egy éjszaka recsegésre ébredtem. Ha elmegy egy kamion, érezzük a talpunk alatt a remegést, a tévé és az internet is elmegy. Akár aszály, akár belvíz volt, soha nem tapasztaltam repedést, csak most, a beruházás kezdete óta. Biztos, hogy nem ekkora igénybevételre tervezték ezt az utat – foglalta össze. A házban tapasztaltak és a megnövekedett forgalom közötti összefüggést meglátása szerint az is alátámasztja, hogy a probléma csak az utca felőli szobákat érinti, magyarázta Éva.

A feladatot irányító DAREH Önkormányzati Társulás projektvezetője, Hagymási László kijelentette: jelentős forgalmú útszakaszról van szó, amelyen a KRESZ által meghatározott méretű és tömegű járművek korlátozás nélkül, nagy számban közlekednek. A rekultivációhoz kapcsolódó szállítás engedélyezett útvonalon történik, a kivitelezést megelőzően részletes, teljes körű digitális állapotfelvétel készült a beszállítással érintett útszakaszról. Hasonló panasz még nem érkezett hozzájuk. – Amennyiben az érintett lakó úgy véli, hogy az ingatlana állapotában bekövetkezett bármilyen változás mégis a projekttel lehet összefüggésben, panaszát a társulás felé írásban jelezheti. Ebben az esetben a beszállítások befejeztével, az előzetes állapotfelvételt is kiértékelve, igazságügyi szakértők és a biztosító bevonásával vizsgálják ki a panaszt – tudatta Hagymási László.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyártócsarnok épül

Üzemcsarnokot épít az ipari parkban, a 16 dolgozója mellé négy másikat is felvesz a szentesi Zöld Plasztik Lakics Kft. Tovább olvasom