Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Rövidebb oszlopok - drágábban

Ahogy telnek az évek, úgy tűnik, egyre drágábban lehetne kialakítani a közvilágítást egy szentesi utcában. Ez derült ki legalábbis az elmúlt testületi üléseken. Ha ez így megy tovább, lehet, hogy a költségek miatt marad lámpa nélkül a Kurca partja.
Az elmúlt években többször szóba hozta Kovács János képviselő a Dessewffy sor közvilágítását, a témával lapunk is foglalkozott. Az utca egy szakasza – mivel az Aulich utca hátsó kapui nyílnak arra – esténként teljes sötétségbe borul, azon a részen egyáltalán nincsenek világítótestek (2018. november 28.: Két év múlva kaphat közvilágítást a szentesi utca).

Egy 2015-ben készült terv szerint 7,3 millió forintba került volna a villamosítás. A legutóbbi interpellációjára decemberben kapott választ a városatya, de nem fogadta el. – Nem értem, mitől emelkedett a becsült költség egymillió forintot annak ellenére, hogy már az alacsonyabb oszlopokkal is elégedett lennénk – mutatott rá.

Kiderül, hogy 2017 októberében új terv készült, 8 méteres helyett 6 méteres oszlopokat terveztek. Az árak viszont közben annyit változtak, hogy 8,2 milliót kell kiszorítani az önkormányzat kasszájából.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kitüntették a Kanálgép zenekart

A magyar kultúra napja alkalmából emléklapot kapott a szentesi katonákból álló zenekar, a Kanálgép. Tovább olvasom