Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Saját cég dolgozik a településen, és népszerűek a rendezvények - Parkolókat, járdákat építenek a szegváriak

Bölcsődei férőhelyet alakítanak ki a szegvári óvodában, de az iskola konyhája is megújul. Idén egy újabb parkolót építenek. Egy közutas fejlesztés nyomán körforgalom lesz a faluban.
– Pozitív évnek értékelem a 2017-es esztendőt – tekintett vissza Szegvár polgármestere, Gémes László. – Nagyon jól működik nálunk a közmunkaprogram. A dolgozók tavaly parkolót építettek a katolikus templomnál, illetve járdákat a falu számos pontján, de a csapadékvíz-elvezető hálózat megújulása is folyamatos – részletezte.

Szegváron tavaly kezdődött az óvoda és az iskola felújítása. Előbbi feladatra 110, utóbbira 210 millió forintot nyert a település, mondta a polgármester. Az óvodában bölcsődei férőhelyeket alakítanak ki, ezzel sok helyi szülő kap majd segítséget a kisgyermekek napközbeni elhelyezéséhez. Az iskolában konyhafelújításra költik a pénzt, a kapacitás is kibővül a fejlesztésnek köszönhetően. Az önkormányzat saját cége évek óta jól működik, nagyon sok feladatot tudnak helyben megoldani. Idén egy új dolgozót, egy kőművest vehetnek fel. Gémes László szerint a rendezvényeik egyre népszerűbbek, a lakosok már most várják a tavaszi sportnapot. – Minden évben ezzel nyitjuk a sort. A szegváriak szeretik a közösségi eseményeket. A környékbeli településekről is mindig nagyon sokan látogatnak el hozzánk, hogy részt vegyenek azokon – közölte.

– Idén az óvodát és az iskolát szeretnénk befejezni. A terveink szerint felújítjuk a katolikus kör épületét, újabb parkolóval és járdákkal könnyítjük meg a szegváriak életét. Úgy tudjuk, idén a közútkezelő rendbe hozza a Tiszára vezető utat, illetve a falut átszelő főutcát, amelyen a piacnál egy körforgalmat alakítanak ki. Ezek ugyan nem önkormányzati beruházások, de nagyon örülünk mindegyiknek, hiszen mi élvezzük majd a gyümölcsét – összegezte a polgármester.

Örülne, ha megújulnának a belterületi utak, de egyelőre nem tudnak erre alkalmas pályázatról, önerőből pedig nagy feladat lenne. Jelenleg nagyon bíznak a Leader-pályázatokban, segítségükkel többek között a korábbinál még több gyermek táboroztatását oldanák meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingyen lesz a védőoltás a szentesi időseknek

Ingyen lesz a védőoltás a szentesi időseknek
Szövődményekkel járhat, de akár halált is okozhat a tüdőgyulladás. Az idősebb emberek az átlagnál is nehezebben gyógyulnak ki a betegségből. Szentesen a 70 éven fölüliek ingyenes védőoltást kérhetnek ez ellen a kórokozó ellen. Tovább olvasom