Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Siker az interaktív tábla

A szentesi oktatási intézmények közül most még csak a Kiss Bálint Református Általános Iskolában használnak a tanórákon interaktív táblákat az úgynevezett kompetencia alapú oktatási program keretében.
A diákok játszva tanulnak az interaktív táblán. Fotó: Tésik Attila
A szentesi oktatási intézmények közül most még csak a Kiss Bálint Református Általános Iskolában használnak a tanórákon interaktív táblákat az úgynevezett kompetencia alapú oktatási program keretében. A korszerű taneszközök beszerzésére és a projekt alkalmazására 18 millió forintot nyert pályázaton a Karikó-Tóth Tibor igazgató vezette intézmény. Jelenleg öt oktatótábla működik az iskolában, ahol az eddigi tapasztalatok alapján nagyon kedvelik a diákok a hagyományos oktatást felváltó új módszert, amellyel önállóan képesek ismereteket szerezni.

Dimákné Sebők Veronika németóráján azt láttuk, hogy nyoma sincs a táblának meg a krétának. Volt ellenben laptop, projektor és aktív tábla. A német nyelvű szöveg a kivetítőn arról kérdezte a nyolcadikos tanulókat, hogy földrajzilag hol helyezkednek el a különböző országok. A jelentkező tanulók pedig tollal rajzolták az interaktív táblára a megoldást. Ha nem jól sikerült, letörölték a helytelen választ. Ez az új pedagógiai módszer a cselekvésből indul ki, és gondolkodásra nevel. Az egyházi iskolában egyébként nemcsak idegen nyelvet tanítanak a segítségével, hanem például magyart, matematikát és földrajzot is.

Az utóbbiról az igazgató azt említette: megjelenítették a táblán Európát üresen, s a földrészhez tartozó országokat pedig egy csomóba rakták. A diákok ügyesen megtalálták mindegyik helyét az öreg földrészen. Hozzátette: a kompetencia alapú oktatásnál – ez a képességek, készségek fejlesztését, alkalmazásképes tudás középpontba helyezését jelenti – nincs fegyelmezési probléma, pedig csoportmunka folyik a tanórákon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az ágyszámcsökkentés a szentesi kórházat is érinti

A szentesi kórházat is fenyegeti az ágyszámcsökkentés annak ellenére, hogy a 31 kiemelt kórház… Tovább olvasom