Délmagyar logó

2019. 04. 19. péntek - Emma Még több cikk.

Strandpályázat: szabad út

Szentes - Szobrokon és az uszodafejlesztésen vitatkoztak a képviselők a szentesi önkormányzat tegnapi ülésén. Halmai István felelőtlennek tartotta, hogy a város 5 milliót költ Csíky László alkotására.
Papp Zoltán eskütételével kezdődött a szentesi képviselő-testület tegnapi ülése. A neves sebészorvos, Földvári Nagy István helyét foglalta el a testületben, a Pálmások Szövetségének korábbi polgármesterjelöltje ugyanis lemondott mandátumáról. Az ünnepélyes percek után a város költségvetésének első félévi teljesítéséről tárgyaltak. A kérdések sorát Horváth István nyitotta, aki a kispiacok rendezetlenségét kérte számon az önkormányzattól. Halmai István kifogásolta, hogy a város 926 ezer forintot fordít Harruckern báró már kész mellszobrának, és 5 milliót Csíky László Táncoló székely című alkotásának felállítására, miközben a Wass Albert-szobor mindenestül 800 ezer forintba sem került. Kozák János az üdülőközpont megemelt belépődíjainak felülvizsgálatát kérte, mert szerinte emiatt maradtak el a bérletekből származó bevételek.

A szoborkérdésben Halmai István nem fogadta el azt a választ, hogy fogalmazási hiba miatt szerepel a felállítás költségénél a közel milliós tétel. A fideszes városatya szerint valaki nem mondott igazat ebben az ügyben, a Csíky-szobor árát pedig soknak tartotta. Szirbik Imre polgármester erre azt mondta, a szoborállítások finanszírozásáról a 2009-es büdzsé elfogadásakor már döntött a testület. A szemétszállítás problémájáról Szirbik kifejtette, az országban 30-nál több lerakó van hasonló helyzetben, mint a berki telep. Bár kérvényezték az üzemeltetés meghosszabbítását, az uniós kötelezettségek miatt a szakminisztérium egyelőre nem enged, s ha ez a helyzet nem változik, 60–90 százalékos díjemelés várható a közeljövőben. Szirbik végül arra is kitért, hogy Szentesnek évi 30 milliós bevételkiesést jelent az önkormányzatokat sújtó megszorítás. A beszámolót a többség végül elfogadta.

Az uszodafejlesztésről szóló vita felvezetéseként a polgármester úgy fogalmazott, nyerni fog a sport, még akkor is, ha nem nő a vízfelület, mert egész évben használható lenne a megosztott, 50 méteres medence. Kozák János azt kérte, szélesebb – 20-szor 33 helyett 25-ször 33 méteres – sportmedencét tervezzenek az 50-es helyére, és ehhez kapcsolódjon az élménymedence. Szerinte ezzel a vízilabdások és fürdőzők is jól járnának. A pálmások azt javasolták, hogy a tanmedence helyére épüljön egy 25-ször 33-as sportmedence. Ezzel a strand funkcióit szét lehetne választani, a sportolóké lenne a két 33-as, a vendégeké a többi medence. Móra József azt vetette fel, hogy a strandfejlesztésnél a teniszpályák területét is figyelembe kellene venni, arra is lehetne bővíteni a létesítményt. A pályázat előkészítésének szabad utat adott a testület.

Olvasóink írták

 • 13. nimo 2009. szeptember 15. 11:11
  „Tudom mire gondolsz de én attól a cégtöl kb 4km lakom nem rántothús meg nem dög szag hanem magyarul disznó szar!!”
 • 12. csillagpor 2009. szeptember 14. 14:18
  „Talán mindenfajta "nem szükséges" fejlesztés helyett fizesse ki az önkormányzat a megemelt szemétdíjat - nem most kellett volna valakinek, hogy eszébe jusson, hogy "hoppá, hát ez meg betelt"!
  Ki nem tette meg időben a szükséges lépéseket???????????????
  Szentesi BŰZ: ha valaki megy a szentesi utcákon vagy rántott(sült) hús szag van, vagy dögszag. Nem, nagyon nehéz rájönni honnan jön a szag. Azt nem tudom mi van ilyenkor a környezetvédelemmel stb . Miért nem lehet kötelezni a megfelelő szagelszívás kialakitására??? Tudom ez pénzbe kerül, de inkább, mint a bűz.”
 • 11. nimo 2009. szeptember 14. 08:10
  „Egyet értek az elötttem szólóval este már egyszerüen nem lehet kinyitni az ablakot a bűz véget!Ki kellene deriteni ki stiklizik a csatornával mert furcsa hogy csak este lehet érezni!”
 • 10. Power 2009. szeptember 13. 21:20
  „Nem tudtam, hogy miért van egyre büdösebb Szentesen...Bajnai azt mondta, hogy "megfordult a szél".”
 • 9. Power 2009. szeptember 13. 16:41
  „"Csupa rokon, csupa rokon az egész világ. Mindenkinek van egy szegény rokona, akit el lehet helyezni, azok aztán, ha már benne vannak az állásban, semmit se csinálnak, se gondolatuk, se szorgalmuk tovább nincs... Én halálos ellensége vagyok a rokonoknak. Ez a rákfenéje az egész magyar életnek..." (Móricz Zsigmond: Rokonok)”
 • 8. Johns 2009. szeptember 13. 14:59
  „Orvosok mi a francnak politizálnak a hálapánz és atöbb milliós fizetés kevés??ba.zátok meg dolgozzatok ti is tisztességesen és, éljetek meg 70000ezerből 4en:D
  Akkora marhaság az a Csíky szobra!pénzmosás,amugy meg ronda is!!Szerintem festéket fog az is kapni és 5.000.000ért lemosom!Sótt már 2.000.000 ért is.
  Medence minek?A vililabdások igyis ott vannak mindegyikben.”
 • 7. Realis 2009. szeptember 13. 13:43
  „Báró Harruckern János György szobra szerintem nincs egy kategóriában Wass Albertével és főleg a Táncoló székellyel. Neki nagyon sokat köszönhet Szentes, de több más város is, ahol emiatt nagyobb megbecsülésnek örvend mint itt.
  http://www.google.hu/#hl=hu&q=b%C3%A1r%C3%B3+Harruckern&meta=&fp=1&cad=b”
 • 6. Power 2009. szeptember 13. 11:35
  „Nem számítanak a megszorítások, ezerrel szórjuk tovább az adófizetők pénzét, lásd BKV, stb.stb.”
 • 5. KovácsPistike 2009. szeptember 12. 21:45
  „Csíky dokinak nem elég a fizetése? 5 millióba került a bronz?”
 • 4. csutka 2009. szeptember 12. 21:24
  „Kit akar a Papp Dr képviselni?
  Nálam ez kiverte a biztosítékot,hogy a Papp doki képviselő lett.Azt hiszem nem kell őt bemutatni senkinek.
  Majd pont egy ilyen (nem is tudom milyen jelzőt használjak) fogja képviselni a mi (kisemberek) érdekeit.
  Meg kell nézni mikor bevonul a rendelőbe. űlnek az emberek a váróban szegény idősek köszöngetnek neki még csak nem is fogadja.Nekem valahogy mindíg a Döbrögi jut róla az eszembe.”
 • 3. KovácsPistike 2009. szeptember 12. 16:25
  „Ki kérte ezt a szobrot?
  A művészúr nem adományozta a városnak, vagy nem tudja, hogy adományozni is lehet? Gondolom egyszerűbb lenyúlni az adófizetők pénzét!”
 • 2. niemand 2009. szeptember 12. 13:31
  „Miért nem szavazhat Szentes lakossága, ebben a témában? elvégre nekik megfizetni”
 • 1. KovácsPistike 2009. szeptember 12. 10:29
  „Néhány elvtárs mindent megtehet, ők az egyenlőbbek.
  Az adófizetők pénzét eddig is felelőtlenül szórták. A felhalmozott államadósságot ükunokáink sem fogják kinyögni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Duplázódhat a szemétdíj

Közel duplájára emelkedhetnek januártól a szemétszállítási díjak Szentesen és Szegváron. Tovább olvasom