Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Súlyosan beteg élettársát próbálta megölni a szentesi nő, négy és fél évet kapott

Négy és fél év börtönbüntetéssel sújtott kedden a Szegedi Törvényszék egy szentesi nőt, aki 2016-ban megpróbálta megölni súlyosan beteg élettársát, hogy véget vessen az idős férfi szenvedéseinek.
 A bíróság a jelenleg 63 éves vádlottat a bűncselekmény  elhárítására idős koránál, fogyatékosságánál fogva korlátozottan  képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette kísérletében  mondta ki bűnösnek.  

A nő és élettársa több mint tíz éve éltek egy szentesi  ingatlanban. A 75 éves férfi hosszú ideje súlyos betegségekben  szenvedett, bal oldalára teljesen lebénult, ágyhoz kötve, állandó  gondozásra szorulva élt.  

A nő helyzetüket kilátástalannak érezte, ezért 2016. december  11-én elhatározta, hogy véget vet szenvedéseiknek. Előbb könyveket  gázolajjal leöntve, majd a gázpalackot kinyitva próbált tüzet  gyújtani, de csak kisebb károkat okozott.  

Másnap reggel a félálomban levő sértetthez lépett, és egy  pengével, határozott mozdulattal átvágta a férfi bal csuklójának  ereit, majd kisebb erővel saját csuklóját is megpróbálta megvágni.  A vérző férfit röviddel később egy gondozásában segédkező ismerősük  találta meg, aki mentőt hívott. A vádlott csak könnyebb sérüléseket szenvedett, a sértett  azonban közvetlen életveszélyes állapotba került.
 

Az idős asszony  azzal védekezett, a sértett egyetértett a ház felgyújtásával,  tanácsokat is adott hozzá, és beleegyezett az öngyilkosságba. Az  idős férfi ezt tagadta.  

Tóth Tibor tanácsvezető bíró az ítélet indoklása során  kifejtette, az asszony beszámítási képessége súlyos fokban  korlátozott, a kiemelt súlyú bűncselekményt közeli hozzátartozója  sérelmére elkövető vádlottal szemben azonban idős kora ellenére  szükségesnek látta a szabadságvesztés kiszabását.  

Az ítélet egyelőre nem jogerős, mert a vádlott és védője három  nap gondolkodási időt kért az esetleges fellebbezés bejelentésére.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szentesi évértékelő: legfontosabbnak a nyugalmat tartja Szirbik

Szentesi évértékelő: legfontosabbnak a nyugalmat tartja Szirbik
Nagyon kevés pályázatot nyer Szentes, saját erőből kell boldogulni, de arra odafigyelnek, hogy soha ne legyen kifizetetlen számla, mondta Szirbik Imre polgármester. Tovább olvasom