Délmagyar logó

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Szakmát tanultak a szállón

Szentes - 36 millió forintból megújult a 30 férőhelyes szentesi hajléktalanszálló. Az intézmény további 23 millió forintot fordíthat 15 rászoruló képzésére és albérletük finanszírozására.
Az 1996-ban létesített szentesi hajléktalanszálló évek óta telt házzal működik, ezért időszerű volt a Rákóczi Ferenc utcai intézmény 30 férőhelyes átmeneti részének teljes felújítása. A beruházásra az önerő mellé 33,6 millió forint támogatást nyert a város. Leszigetelték a külső homlokzatot, kicserélték az ablakokat, korszerűsítették a fűtési rendszert, új burkolatot kaptak a helyiségek.

Ternai Levente intézményvezető a csütörtöki sajtóbejáráson azt mondta, a kivitelező Csendes és Fiai Bt. úgy dolgozott, hogy közben szünet nélkül működött a szálló. Két faházat is felállítanak az udvaron: ezek varró- és barkácsműhelyek. Szirbik Imre polgármester kiemelte, a szociális hálót úgy kell erősíteni, hogy aki alól kicsúszik a talaj, azoknak egyrészt támaszt nyújt a város, majd abban is segít, hogy visszataláljon a munkaerőpiacra, és normális otthonra leljen.

Ez utóbbi célt tűzte maga elé az a kezdeményezés, amelyre 23,6 millió forint támogatást nyert a hajléktalanszálló és a helyi családsegítő központ. Tizenöt környékbeli hajléktalan részt vehetett egy OKJ-s parkgondozói képzésen, mellé – a képzés idejére – megélhetési és 12 hónapra albérleti támogatást kapnak. Ezen felül személyiségfejlesztő és elhelyezkedést segítő tréningen vettek részt. A napokban mindegyikük sikeres vizsgát tett.

Olvasóink írták

 • 4. Zsoldos 2010. augusztus 08. 22:32
  „Nem-nem! Istrángos Polgármester Úr albérletről beszél!
  Valaki írja már le mennyit kell keresni egy normális otthonhoz?”
 • 3. Kleo25 2010. augusztus 07. 20:10
  „Nem albérlet ALAPBÉR Zsoldoos!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 2. Zsoldos 2010. augusztus 07. 17:59
  „Hajléktalan szállón albérleti támogatás?
  15 főnek, 12 hónapra több mint 23 millió. Nem semmi albérletek lehetnek!?”
 • 1. niemand 2010. augusztus 07. 09:48
  „Jó ötlet, remélem dolgozni is fognak, s nem kidobott pénz lesz, amit rájuk költöttek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pótanyunak hívja az edzőjét Niki

A 13 éves szentesi paraúszó, Rácz Nikolett a világbajnokságra készül. Tovább olvasom