Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Szalagot tűztek, bánatot űztek a szentesi Zsoldos diákjai

Szentes - Kilenc végzős osztály több mint 180 diákja tűzött szalagot péntek este a Zsoldos Ferenc Középiskola- és Szakiskola a Dr. Papp László Városi Sportcsarnokban rendezett szalagavató bálján. Az angolkeringő mellett látványos osztályprodukciók, hip-hop, standard-és latin táncok tarkították a programot.
Jó hangulatban zajlott a Zsoldos-szalagavató, ahol a népes diáksereget és közönséget Szirbik Imre polgármester köszöntötte. Arra buzdította a hagyományos és új szakmákat tanult végzősöket, hogy álmaikat valósítsák meg, miközben a legnehezebb feladattal is meg kell birkózniuk: önmaguk legyőzésével. Félelmeiket, kishitűségüket dobják a sarokba, otthont, egzisztenciát, hazát építsenek. „Fel a győzelemre, ifjú barátaim!" - búcsúzott a kilenc osztályfőnök hívására egyenként bevonuló diákoktól.

Szalagot tűztek, bánatot űztek a szentesi Zsoldos diákjai. Fotó: Nánai Márta (galéria)

Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

Pintér Etelka igazgató a szalagtűzés előtt felolvasta Farkas Sándor országgyűlési képviselő végzősökhöz írt levelét, majd egy tanmesével szólt a tanulókhoz, akik nevében Vida Alexandra búcsúzott. A néhány perces szalagtűzés után az osztályok saját produkciókkal mutatkoztak be: a keringő után infralámpás tánc, zenés-táncos produkciók tréfás, olykor bizarr elemekkel díszítve követték egymást. Nagy sikert aratott az Apáca show elemeire építő paródia, ahol a fiúk lányokká, a lányok fiúkká vetkőztek ki magukból.

Az osztályok produkciói mellett a Feel Good Dance csoport látványos showtánca, valamint a Szilver TSE párosa - Budai Attila és Barna Lilla - standard és latin táncokkal szórakoztatta a közönséget, akárcsak a Reedance Club hip-hop táncosai.

Pintér Etelka később kérdésünkre elmondta, a rendész-katonai szakmacsoport első végzősei röppennek ki idén az iskolából. E népszerű képzés mellett jó híre van a szakképző osztályoknak is: a Mercedes gyár toborzásán több zsoldosos diák is munkát kapott a cégtől. A visszajelzésekből kiderült, az itt végzettek jól megállják a helyüket a pályán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közkincs Napok Szegváron

Szombaton 15.30-kor kezdődik a Közkincs Napok szegvári rendezvénye a művelődési házban. Tovább olvasom