Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 20°C Még több cikk.

Szellőztető kell a szentesi proszektúrára

Fideszes és szocialista képviselők együtt szavaztak igennel a megyei közgyűlésben a szentesi kórház fejlesztéséért. Ha időben nem korszerűsítik a proszektúrát, az intézmény elveszítheti kiemelt státusát.
A jelenleg érvényben lévő és a témában meghatározó előírásokat tartalmazó kormányrendeletnek nem felel meg a szentesi kórház patológiai osztálya. Az épületet a kórház főigazgatója szerint át kell építeni nagyobbra. A boncterem mérete sem igazodik az előírásokhoz, és hiányzik jó néhány olyan eszköz, mely alapvetően szükséges volna az itt folyó munkához – mondta Várkonyi Katalin. Így például asztali és szobai elszívó berendezést kellene beszerelni, bár a közelmúltban sikerült szert tenni az úgynevezett tetememelő készülékre.

Kisebb eszközöket be tudtak szerezni eddig is, azonban nagyobb mértékű átalakításra nem volt eddig mód. Várkonyi Katalin főigazgató megerősítette: december végén lejár a patológiai osztály ideiglenes működési engedélye, ezért is sürgető a feladat. Várkonyi Katalin megfogalmazása szerint a rendkívül szigorú egészségügyi előírásoknak megfelelni nagyon sok pénzbe kerül, ezért valószínűsíti, hogy több tízmillió forintot kell költeni az átalakításra.

A fideszes Halmai László javasolta a megyén, hogy a közgyűlés elnöke kössön megállapodást a szentesi önkormányzattal, mint tulajdonossal a kórházi beruházásokról. A kiemelt státusnak ugyanis feltétele a patológia korszerűsítése. Szirbik Imre támogatta a javaslatot, s a baloldali képviselők is mellette szavaztak. Halmai lapunknak elmondta, természetesen örül, hogy a szocialista képviselők így álltak a kérdéshez, inkább azon keseredett el, hogy a jobboldaliak közül többen nem voltak szolidárisak. Csongrádi, szentesi társai viszont felülemelkedtek bizonyos érdekeken, és felismerték, hogy fontos a cél. A decemberi közgyűlésen a fejlesztési projekt tervezését tárgyalják.

Olvasóink írták

  • 2. evi 2007. december 03. 22:00
    „Ezt már nagyon nehéz, sőt lehet, hogy lehetetlen lesz helyrehozni.”
  • 1. op 2007. november 27. 15:45
    „helyre kéne már hozni ezt a kórházat!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendőrkézen a nagyhegyi betörő

A szentesi rendőrök a napokban elfogták azt a férfit, aki megalapozottan gyanúsítható a nagyhegyi… Tovább olvasom