Délmagyar logó

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Szentes környékén a folytatásra szavaztak

A szentesi kistérségben három faluban is fölényesen nyert az eddigi polgármester. A fertőzött vize miatt elhíresült Nagytőkén nem is indult másik jelölt, Derekegyházon a falubeliek a jó kezdés folytatását várják, Fábiánsebestyénben pedig már negyedszer szavaztak bizalmat a falu orvosának.
A várostól északra eső Nagytőke lakói előtt valójában nem is volt választási lehetőség, hiszen Staberecz Ferencnek nem akadt kihívója. Az urnában lévő 139 lap közül 133 íven jelölték meg érvényes módon a választók Staberecz nevét, aki először időközi választáson nyerte el megbízatását 2004-ben. A civilben buszsofőr polgármester sikeresen kormányozta át a települést az ivóvíz fertőzöttségének időszakán, és oldotta meg kormányzati segítséggel a problémát – vélhetően ez játszott szerepet abban, hogy nem akadt ellenfele.

A Szentesről délre fekvő Derekegyház szavazói 66 százalékot adtak Szabó Istvánnak. A második ciklusát kezdő Szabó a választók döntését megtiszteltetésnek értékeli. Mint mondja, az előző négy év részben a tanulási időszaka volt számára – a falu véleménye szerint pedig a jó kezdést minden bizonnyal hasonló folytatás követi. Derekegyházon az egyenes beszédnek van értelme, s ő igyekszik mindenkihez barátsággal fordulni, akkor is, ha történetesen kellemetlen intézkedéseket kell hoznia.

A keletre eső Fábiánsebestyén lakói negyedszer szavaztak bizalmat Kós Györgynek, aki a falu orvosa is egyben. A doktor ugyan jelentős előnnyel nyerte meg a polgármester-választást – 722 megszerzett szavazata 70 százalékot jelent. Szerinte riválisának sincs oka szégyenkezni, hiszen háromszáz voksot kapott. Kós értékelése szerint a fábiánsebestyéniek a folytatás mellett döntöttek. A doktor úgy látja, a választáson nem a pálmát vitte el, hanem nehéz feladatokat vállalt, hiszen a következő négy év gazdaságpolitikája minden bizonnyal az eddigieknél még nagyobb terhet ró az önkormányzatokra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bajnoki főpróba

Holnap és szombaton második alkalommal rendezik meg a ligeti uszodában a Szentes-MÉH-kupa nemzetközi… Tovább olvasom