Délmagyar logó

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 1°C | 17°C Még több cikk.

Szentes támogatja a fák és cserjék pótlását

A város is tesz azért, hogy megmaradjon a zöld felület Szentesen. Amennyiben ki kell vágni egy fát a ház előtti közterületen, a szentesi önkormányzat finanszírozza annak pótlását.
Amíg nem volt illetékköteles, addig százával érkeztek a kivágási engedélykérelmek a szentesi önkormányzathoz, ez azóta már évi ötven-hatvan kérelemre csappant. Általában akkor szeretnének megszabadulni az emberek a ház előtt álló fáktól, cserjéktől, ha azok gyökérzete feltúrja a járdát, illetve az épületet vagy a tetőt veszélyezteti. A kivágási engedélyhez indokolt esetben pótlási kötelezettséget is előírnak, ennek finanszírozására pedig költségvetési alapot hozott létre a szentesi önkormányzat.

– Nem minden esetben van pótlási kötelezettség. Az eseteket egyesével megvizsgáljuk, és csak ott írjuk elő, ahol célszerű, ez azonban sok tényezőtől függ. Harmadik éve van támogatás a fapótlásra, hozzászoktak a lakosok, már érdeklődnek a faiskoláknál – tájékoztatta lapunkat Berezvai Csilla, Szentes főkertésze.

Egy szentesi lakos évente maximálisan két díszfa vagy cserje vásárlása esetén darabonként bruttó 3000 forint, azaz évente maximum bruttó 6000 forint önkormányzati támogatást kaphat, ez független a pótlásra kötelezett növények számától. Idén a támogatást a szentesiek november 30-áig vehetik igénybe a Szalva és Tóth Kert Kft.-nél, illetve a Szentesi Díszfaiskolában, ehhez azonban a faiskolákban le kell adniuk a kivágási engedélyüket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tűz ütött ki egy szentesi családi házban

Egyszintes családi ház gyulladt ki Szentesen. Tovább olvasom