Délmagyar logó

2019. 06. 24. hétfő - Iván 19°C | 27°C Még több cikk.

Szentesen az iparkamarások

Szentesen az iparkamarások
A szentesi Legrand Zrt.-nél tartotta kihelyezett elnökségi ülését a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A találkozón az üzemet is bejárták.
A megyei iparkamara évente egy-két ülését Szegeden kívül tartja. Most Szentest választották helyszínül, ahol legutóbb húsz éve volt hasonló kamarai esemény. Nemesi Pál, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke elmondta, Szentesen majdnem százéves hagyománya van a szerelvénygyártásnak.

A ma már Legrand Zrt. néven működő cég több mint ezer főt foglalkoztat, a megye meghatározó vállalkozása. Kiemelte, Károlyi László példaértékűen vezeti a céget és mentorálja a fiatal vállalkozókat. Köszönő oklevelet nyújtott át a vezérigazgatónak. A házigazda bemutatta a vállalat működését.

Előadásából kiderült, a cég huszonöt éve működik a Legrand vállalatcsoport tagjaként. A vezérigazgató kiemelte, a kamarai tagság és együttműködés azért fontos, mert tanulni lehet egymástól, inspirációt jelent.
 
Galéria kép

– A világ nagyon gyorsan fejlődik, számtalan újdonság jelenik meg. Ötleteket átemelni akár egyik üzletágból a másikba nemcsak lehet, de kell is. Ha csak a hagyományokra építkezünk, akkor lemaradunk. A tradíciónak és az innovációnak a házasítására van szükség – emelte ki Károlyi László.

Elhangzott az is, hogy csatlakoztak az ELLE-programhoz. Ennek célja, hogy 2030-ra a női munkavállalók aránya ötven százalék, a vezető női munkavállalók aránya pedig harminc százalék legyen a Legrand cégcsoporton belül. A rendezvény résztvevői megnézték az üzemet.

Az elnökségi ülésen szóba került a szentesi kamarai iroda kérdése is. Horváth István szentesi elnök elmondta, több ingatlant is megvizsgáltak, bérlésben és vásárlásban is gondolkodnak, a megfelelő épületekről a következő ülésre fog elkészülni egy javaslat. Elhangzott, a szakképzés átalakulása, a duális szakképzés gyakorlati oktatási részének fejlődése várható. Erről országos roadshow-k keretében fogják tájékoztatni a vállalkozásokat és a szakképző intézményeket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Odébb tették a virágládákat, lehet parkolni - Szentesen most az autósok győztek

Odébb tették a virágládákat, lehet parkolni - Szentesen most az autósok győztek
Csak pár hónapig foglalták a helyet az autósok elől az utcabútorok Szentesen, a Petőfi utcában. A… Tovább olvasom