Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Szentesen épül a légimentő-bázis

Szentes - Szentesen épül a hetedik magyarországi légimentő-bázis – döntött tegnap a kormány. Optimális esetben még idén elkészül a mintegy 80-90 millió forintba kerülő bázis.
Néhány hétig úgy tűnt, nagyon lassan születik meg az egészségügyi tárcánál a döntés az ország hetedik légimentő-bázisának Szegedre vagy Szentesre történő telepítéséről. A téma a tegnapi kormányülés elé került. Az azt követő szóvivői tájékoztatón Kovács Attila, az egészségügyi minisztérium államtitkára bejelentette: a kormány döntése szerint Szentesre települ a bázis, a beruházás optimális esetben még idén elkészül, költsége mintegy 80-90 millió forint. A szaktárca államtitkára azt is elmondta, fontos szempont volt, hogy a környező megyék közgyűlései Szentest támogatták, s hogy a városnak már van építési engedélye. Kovács hangsúlyozta: a szentesi önkormányzat 15 millió forinttal járul hozzá a beruházáshoz.

Hét bázis

Magyarországon a most létesülő szentesi mellett Budaörsön, Balatonfüreden, Sármelléken, Miskolcon, Debrecenben és Pécsett található légimentő-bázis.

Szirbik Imre szentesi polgármester a döntés után lapunknak elmondta: nagyon örül a hírnek. Biztos benne, hogy a szakmai érvek győzedelmeskedtek a vitában, Szentes mellett kiálltak más települések is.

A kormány határozatára reagálva kijelentette: a döntés nyilván nem Szeged ellen szól, hiszen a város nagyságát bizonyíthatja az a tény, hogy képes együttműködni és feladatait megosztani más településekkel. A polgármester azt mondta, nagyon rövid időn belül elkezdődhet a közbeszerzési eljárás, hamarosan kiderül, hogy ki lesz a fejlesztés kivitelezője. Ha csapadékmentes, hosszú lesz az ősz, akkor akár karácsonyra megépülhet a hangár a hozzá tartozó szükséges létesítményekkel együtt a szentesi repülőtéren.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Levegőben lóg a szentesi mentőbázis

Szentes - Több minisztériumi ígéret ellenére máig sem döntöttek hivatalosan arról: hova kerül és… Tovább olvasom