Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Szentesen lakhatnak Csányiék

Vasárnap már a szentesi Köztársaság úti bérlakásban tervezi tölteni az éjszakát a hétgyermekes Csányi család, amelynek mindene odaveszett a szegvári tanyájukon két hete keletkezett tűzben. A másfél szobás lakást a szentesi önkormányzat utalta ki számukra tegnaptól 2008 márciusáig. A család hálás a gondoskodásért, ismerősök és ismeretlenek önzetlen segítségéért.
A városi szolgáltató kft. házkezelőségének vezetője, Szilágyi Mihályné adta át a szentesi Köztársaság út 11. számú tízemeletes házban Csányiné Süli Mártának a lakás kulcsait, amelyet az önkormányzat tegnap utalt ki a bajba került családnak. Lapunkban beszámoltunk arról, hogy két héttel ezelőtt leégett a szegvári határban lévő tanyájuk, s annak teljes berendezése is odaveszett. Az volt a szerencse, hogy a tűz keletkezésekor senki sem tartózkodott odahaza. Enyhíti Csányiék helyzetét az is: a megélhetésüket biztosító sok birka és az aprójószágok egy távolabbi helyen voltak, így legalább azok megmaradtak.

A szegvári önkormányzat rögtön gyorssegélyt utalt ki a bajba jutott családnak, a szentesi helyhatóság pedig azonnal elhelyezte az anyukát a hét gyermekkel a kistérségi feladatokat is ellátó Munkácsy utcai átmeneti otthonban. Csányi József a nap túlnyomó részét azóta is a jószágok mellett tölti egy gyorsan felhúzott kis épületben. A férj elmondta: örül annak, hogy a szentesi önkormányzattól megkapták a kilencedik emeleti lakást. Ugyanakkor fél is egy kicsit a bérházi léttől, mert „a tanyai gyerekek fürgék". A feleség azonban úgy van vele: a hét nagyobb részét iskolában, óvodában töltik a kicsik, s ha levegőre, szaladgálásra vágynak, kimennek majd velük a jószágokhoz a szegvári határba.

A másfél szobás, 47 négyzetméteres lakás láttán kellemesen csalódott az állattenyésztési üzemmérnöki végzettségű Csányiné Süli Márta, mert leendő otthonuk tágasabb, mint amilyennek gondolta. A nagyobb szobában elférnek majd az emeletes ágyak meg az íróasztal, ezeket a gyerekek átmeneti otthonának szakmai vezetője, Hornyik Lászlóné ajánlotta fel nekik az intézmény raktárkészletéből. A lakás tiszta, frissen meszeltek a falak, újak a linóleumok a konyhában és a folyosón, meg a padlószőnyegek is a szobákban. Ágyneműjük egyelőre nincsen, ám a feleség azt tervezi, hogy vasárnap már ott tölti az éjszakát a család.

Csányiék hálásak az együttérzés legkülönbözőbb megnyilvánulásáért, amit ismerősök és idegenek lapunk közvetítésével is eljuttattak számukra. S a közvetlen hozzátartozók? Márti senkire sem akarta ráerőltetni magukat, és nem szeretne haragban lenni senkivel. Vízválasztónak tekinti a történteket, s most már tovább kell lépni – a család lelki békéje érdekében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két bombariadó Szentesen

Miután valaki telefonon robbantással fenyegetőzött, kedd este 11-ig több mint száz ember várt a… Tovább olvasom