Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Szentesen nőtt a szállásadók forgalma

Csongrád, Szentes - Csongrádon csökkent, Szentesen viszont nőtt a szállásadók nyári forgalma az elmúlt évekhez képest.
Felemás szezont zártak a csongrádi szállásadók. Az idei tapasztalatokról Újszászi Erika, a helyi Tourinform-iroda vezetője elmondta: összességében csökkent a szállásadók forgalma az elmúlt évhez képest. Ebben szerepe lehetett annak, hogy a Tisza ismétlődő árhullámai miatt nem tudott vonzerővel szolgálni a Körös-torok homokfövenye, és a magyarok üdülési hajlandósága is alábbhagyott a gazdasági válság miatt.
A február óta magánkézben lévő belvárosi vendégházaknál júniusban még mondtak le foglalásokat, de júliusban és augusztusban hétvégéken, illetve néhány héten telt házzal üzemelt a Kerekárok Kft.-nek 10 évre bérbe adott 12 nádtetős ház. Légrádi Márton ügyvezető szerint nagyobb programkínálattal ki lehet nyújtani a szezont, de most értek hozzájuk a járdaépítők, karbantartási munkák is várnak rájuk, ezért csak jövőre számítanak komolyabb fellendülésre.

Sokakat meglepett, hogy a korábban bezárt csongrádi Erzsébet Szálló májusban – átmenetileg – újra kinyitotta kapuit. Az első hónapban még csak 12, júniusban viszont már 198, júliusban és augusztusban pedig 300-300 vendégéjszakát regisztráltak náluk.

Szentesen ugyanakkor minden arra utal, hogy jobban sikerült eddig az év, mint a korábbiak. A költségvetési kimutatások szerint az első félévben 20 százalékkal, vagyis 200 ezer forinttal nőttek a város idegenforgalmi adóból származó bevételei, ami vendégéjszakákban ezres többletet jelent az elmúlt évhez képest. A szentesi üdülőközpont üdülőházainál augusztus végéig 1500 vendégéjszakával nőtt a forgalom az elmúlt év hasonló időszakához képest. Év eleje óta 10 ezer 500 vendégéjszakát regisztráltak ott. A kemping kihasználtsága érdemben nem változott: 6500 vendégéjszakára volt eddig igény.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elbúcsúztatták Bóta Lara Szonját

Szegvár - Elbúcsúztatták tegnap a szegvári katolikus templomban Bóta Lara Szonját. A 3 éves kislány… Tovább olvasom