Délmagyar logó

2019. 04. 18. csütörtök - Andrea, Ilma Még több cikk.

Szentesi a megye legjobb helyszínelője

Szentes - A szentesi Szabó Szűcs Imre 28 éves koráig nem is akart rendőr lenni, most pedig megnyert egy versenyt. A baleseti helyszínelésben nincs két egyforma ügy, mondja.
Első alkalommal rendeztek közlekedésrendészeti szakmai versenyt a rendőrök. A megyei döntőben a baleseti helyszínelők között a szentesi kapitányság főtörzszászlósa, Szabó Szűcs Imre állhatott a dobogó felső fokára. Ma már csak mosolyog azokon az időkön, amikor nem akart rendőr lenni.

– 23 évvel ezelőtt még villanyszerelőként dolgoztam, de néhány ismerősöm belépett a rendőrséghez, és engem is meggyőztek – idézte vissza az akkori eseményeket. – A fizetés is kétszer akkora volt, mint amennyit korábban kerestem, így nem sokat gondolkoztam. Megszerettem a munkát, amelyhez szerintem elhivatottság kell. Az 51 évemmel most én vagyok a legidősebb a szentesi kapitányságon. A szakma elméleti alapjait a szegedi képzés során szereztem. A közlekedésiekhez szerettem volna kerülni, ez egy év járőrözés után sikerült is.

A munka 90 százaléka az irodában zajlik – mondja Szabó Szűcs Imre. A szerző felvétele
A munka 90 százaléka az irodában zajlik – mondja Szabó Szűcs Imre.
A szerző felvétele

A szentesi győztes a megyei versenyen feladatlapokat töltött ki KRESZ- és szakmai kérdésekről, majd tételt húzott. Ebben leírtak egy szituációt, amelyről részletesen el kellett mondani, hogy mit tenne a helyszínre érkezéstől a távozásig.

– Csak a kívülálló számára tűnik úgy, hogy ez egy nagyon izgalmas munkakör. Valójában 10 százalék a terepmunka, a többi az irodában zajlik – magyarázta a főtörzszászlós. – Igaz, az előbbi a látványosabb: minden részletet pontosan rögzíteni kell. A helyszínelés az esettől függően 2–4 órát vesz igénybe, a vizsgálat pedig 2–6 hónapig is eltarthat.
Szabó Szűcs Imre véleménye szerint nincs két egyforma baleset, ezért az elméleti tudás és a két évtizedes tapasztalat egyaránt segíti a munkáját. Szabadidejében ha teheti, két szenvedélyének hódol: a vadászatnak és a motorozásnak.

Olvasóink írták

  • 1. csillogás 2011. július 10. 20:26
    „Gratulálok!:)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négymázsányi permetezett krumplit loptak el Szentesen

Burgonyát loptak el egy szentes-környéki szántóról. Az eltulajdonított krumplikat egy hete permetezték le, veszélyesek! Tovább olvasom