Délmagyar logó

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 6°C | 14°C Még több cikk.

Szentesi építészet

Szentes - A Mi Otthonunk építészeti és lakáskultúra magazin szeptember 9-én megjelenő Térmozaik melléklete első alkalommal teljes terjedelmét Szentesnek szenteli.
Hiteles kalauz vezeti végig az olvasót a mindig is befogadó, ezerarcú városon: Szabó Béla István újságíró nagyapja, Szabó László kőművesmester-vállalkozó keze nyomát számos szentesi épület magán viseli, így például a banképület, a városháza, a református népiskola és a Horváth Mihály gimnázium. A 16 oldalas összeállítás betekintést ad a város múltjába, és az azzal szervesen összefüggő fejlődő jelenbe. Bemutatkozik a sok vitát kiváltó Buborékház, amelynek kapcsán érdemes felidézni a hazai szecesszió egyik remeke, a Petőfi Szálló okán annak idején kirobbant polémiát. A ma már Szentes büszkeségének számító Petőfi Szálló felébred Csipkerózsika-álmából, s a tervek szerint jövőre megnyílik benne a négycsillagos Hotel Szentes Petőfi. A virágok, a víz és a napfény városának főbb nevezetességei között a magazin bemutatja a Boros-házként ismert, műemléki aprólékossággal és igényességgel, saját erőből helyreállított portát, a Szin-es Vendégházat, amelyben hajdan Kossuth Lajos is megszállt, továbbá a város kulturális és sportéletét, kertkultúráját.

Olvasóink írták

  • 3. niemand 2010. augusztus 31. 10:28
    „Jó, ha az újságírók rövid itt tartózkodásuk alatt találnak szépet Szentesen, de kik ott laknak azokat is me kellene kérdezni, lsd: Kossuth utca egy része”
  • 2. csillagpor 2010. augusztus 28. 08:36
    „"A ma már Szentes büszkeségének számító Petőfi Szálló felébred Csipkerózsika-álmából, s a tervek szerint jövőre megnyílik benne a négycsillagos Hotel Szentes Petőfi."- biztos, hogy ez nemcsak álom lesz? Jövőre-kizárt! Megint olyan dolgokat írnak, aminek valóságalapja: nulla.”
  • 1. odivrob 2010. augusztus 27. 10:49
    „jíhhááá!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pálmások kampánynyitója Szentesen

Szentes - Pártpolitika helyett a közérdeknek kell érvényesülnie a városvezetésben, szakmaiság… Tovább olvasom