Délmagyar logó

2019. 07. 19. péntek - Emília 17°C | 27°C Még több cikk.

Szentesi szerzők, zenés programok és gyerekkuckó a szentesi főtéren - Fotók

Idén is a városi könyvtár vette birtokába pár napra a Kossuth teret a 90.Ünnepi Könyvhét és 18. Gyermekkönyvnapok rendezvénysorozat részeként. Idén két szentesi író mutathatta be szerzeményeit, Réti László egykori nyomozó, rendőrkapitány mellett az elsőkönyves Barát Enikő hozta el ,,Hazugok" című romantikus-erotikus regényét. A szervezők a kisebbekre is gondoltak, nekik Hajdú Katalin: Tündértánc című mesekönyvéből tartottak zenés könyvbemutatót a város szívében.
A kísérőprogramok idén sem maradtak el, csütörtökön a Plasmapress együttes játszott, vasárnap pedig a Csongrádi Színtársulat adott elő részleteket A muzsika hangja című darabból. A nagy hőségben árnyat adó sátrakban hideg üdítővel, mobilkönyvtárral, illetve kézműves és játszókuckóval várták a gyerekeket.
 
Szentes - Az olvasnivaló mellé színes programok is jártak a könyvhéten. Fotó: Kárpáti Lajos. - GALÉRIA

– Jól éreztük magunkat a csaknem negyven fok ellenére. Elég nehéz megmozdítani az embereket, és bár tavaly kellemesebb idő volt, de körülbelül ugyanennyien látogattak ki a rendezvényünkre. Különleges írókat ismerhettünk meg idén is, Réti László és Barát Enikő is érdekes részleteket osztottak meg könyveikről, írói módszereikről. Akik eljöttek a Kossuth térre, azok most is jót beszélgethettek a szerzőkkel és egymással is. – összegzett Sallainé Gresó Klára, a könyvtár vezetője.
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

777 év után ismét van temploma Derekegyháznak - Fotók

777 év után ismét van temploma Derekegyháznak - Fotók
Kiss-Rigó László megyéspüspök szentelte fel Derekegyház katolikus templomát vasárnap. A település… Tovább olvasom