Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Szentesi ügyelet: dolgozzon ki javaslatot a bizottság

Szentes – Tisztázzunk valamit: senki nem szervezte még át az orvosi ügyeletet – jelentette ki Szirbik Imre polgármester a múltkori testületi ülésen.
Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

A témáról lapunkban többször írtunk, és ahogy az várható volt, a grémium tagjai között is vitához vezetett. Egyesek szerint minden jó úgy, ahogy van, kár hozzányúlni. Más képviselő örült, hogy személyesen beszélt az orvosokkal, mert most már sok mindent másképp lát, mint korábban. Egyelőre semmi nincs kőbe vésve, azzal kapcsolatban pedig, hogy jövőre ki lesz a szervezésért felelős, csak egy mérce létezik: a térség biztonságos ellátása – jelentették ki. A testület arra szavazott, hogy a szociális bizottság készítsen előterjesztést arról, hogyan képzeli el a színvonalas betegellátást.
Orvosi ügyelet Szeged, fogorvosi ügyelet Szeged, gyógyszertári ügyelet Szeged
Egy hónapja még arról volt szó, hogy a járás falvai – Árpádhalom és Fábiánsebestyén kivételével – Szenteshez szeretnének csatlakozni az ügyeleti ellátás biztosításáért. Azóta kiderült: Árpádhalom is jelezte a részvételét. A község pár kilométerre fekszik a megyehatártól, egyszerűbb és gyorsabb lenne, ha baj esetén onnan járna ki az orvos, Orosházával más téren már együttműködnek. – Az ügyelet dolgát egyelőre nem sikerült megoldani. Körzetmódosítást kérvényezünk, és a 3 kilométerre lévő Békés megyei Szentetornyával szeretnénk megállapodni – részletezte Árpádhalom polgármestere, Szarka Attila. Az átmeneti időszakban – bárki is lesz a szervező – a szentesi ügyelethez tartozik majd a település.

Fábiánsebestyénben egy háziorvos – maga a polgármester – rendel és ügyel a nap 24 órájában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

3500-szor próbálta el Puskás lövését

Csíky László háziorvost és szobrászt mindenki ismeri lakóhelyén, Szentesen: eddig 470 alkotást készített. Tovább olvasom