Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Szentesieket faggattuk: kevés az árnyék és a pad a játszótéren

Szentes - Új sorozatunkban szentesi olvasóinkat faggatjuk arról, miért jó Szentesen élni, és mire lenne szükség ahhoz, hogy még jobb legyen. A fiatal édesanya, Papp Krisztina fákat és padokat szeretne a játszóterekre.

– Szentes valóban élhető város. Kisgyermeknek biztonságos, kerékpárral minden könnyen megközelíthető, jó a közlekedés a bicikliutakon – árulta el a szentesi Papp Krisztina, hogy a szegvári, majd budapesti tartózkodás után miért a Kurca-parti városban telepedtek le. Vele, kisfiával és édesanyjával a Fridrich-fényírda mögötti kis játszótéren találkoztunk, fiatal édesanyaként főként a gyerekek igényeivel kapcsolatos szempontokat sorolta érdeklődésünkre.
 

A játszótér szuper, Krisztina szerint a körülményeket azonban lehetne javítani. Fotó: Králik Emese
A játszótér szuper, Krisztina szerint a körülményeket azonban lehetne javítani. Fotó: Králik Emese


– Ide járunk leggyakrabban, mert ez kifejezetten piciknek való hely. Szuper eszközök vannak, ivókutat is telepítettek. A baj annyi vele, hogy délután itt már meg sem lehet maradni. Nincs árnyat adó fa vagy magas épület, ha úgy fordul a nap, olyan forró lesz a homok és a játékok, hogy nem használhatók. Pad is csak egy van, egyszerre mindössze két anyuka tud leülni, pedig sok kisgyerek jár erre a játszótérre – foglalta össze.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagymágocsot mindig feljelentik valamiért

Notórius feljelentgető keseríti a nagymágocsi önkormányzat dolgozóinak életét. Tovább olvasom