Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Sziget lassítja az autósokat Derekegyházon

Tizenhárommillió forintból négy forgalomlassító szigetet építenek a biztonságos közlekedés érdekében Derekegyház belterületén. A szabálytalanul haladókra bírság vár.
A balesetek elkerüléséért építkezett a falu önkormányzata. Fotó: Gyenes Kálmán
Derekegyház két kapujánál már elkészült két forgalomlassító sziget, a falu közepén másik kettő kialakításán dolgoznak most az építők. A tizenhárommillió forintos beruházás nagyobbik részét az önkormányzat saját költségvetéséből állta, a fennmaradó összeget pedig a megyei közútkezelő biztosította. A forgalomlassító szigetek építésével az önkormányzat határozott célja a balesetek elkerülése a nagy forgalmú úton – fogalmazta meg Szabó István polgármester. Közben egy tizenhárom férőhelyes parkoló is épül a temető bejáratánál. A falu lakói, mint minden újdonságot, kíváncsisággal és örömmel fogadják a megváltozott közlekedési rendet, melyben a gyalogosok is érintettek: zebrát festenek az aszfaltra.

– A szigetek építése javítja a közlekedés biztonságát a faluban – véli Bottyán József, a Szentesi Rendőrkapitányság közlekedési osztályának vezetője. A százados elmondta, hogy Derekegyházon igen nagy az átmenő forgalom, a mérésekből pedig kiderül, hogy gyakran lépték túl a megengedett sebességhatárt az autósok. A két sziget megépítése után a rendőrök tapasztalata szerint főként a tehergépkocsik, kamionok szabálytalankodnak, a szigethez közeledve nem lassítanak. Bottyán József százados elmondta, hogy mindkét településkapunál a nagymágocsi rendőrőrs munkatársai figyelik a járműveket, és szabálysértés esetén helyszíni bírságot szabnak ki, vagy feljelentést tesznek a sofőrök ellen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Inkább a börtönt, mint a védőoltást választotta

Két évre felfüggesztett hat hónapos börtönbüntetésre ítélte a Csongrád Megyei Bíróság Szeri… Tovább olvasom