Délmagyar logó

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Szirbik és Fetser – egy ügyért

A Szentes és Orosháza közötti vasútvonalat még az idén meg akarja szüntetni a MÁV. A két szomszédos város polgármestere nem ért egyet a tervvel, ezért együtt állnak ki az ügyért. Szirbik Imre és Fetser János szerint lehet gazdaságosan működtetni a vonalat.
Az Orosháza-tábla hamarosan eltűnik a szentesi állomásról. Fotó: Tésik Attila
– Kézenfekvőnek tűnik az összefogás, hiszen mindkét városnak érdeke a vasútvonal léte – mondta Szirbik Imre. A szentesi polgármester szerint a vonalat gazdasági szempontok miatt mindenképpen megéri üzemeltetni, és érdemes volna lehetőséget teremteni a személyszállítás mellett a teherforgalom számára is. A Szentes környéki falvak lakói használják a vonatot, a közutat pedig fel kellene újítani a vonal mentén. A kedvelt Békés megyei pihenőhelyre, Gyopárosfürdőre rendszerint vonattal utaznak a szentesiek. A fürdő mindössze három kilométerre van a végállomástól. Az országgyűlési képviselő hangsúlyozta: orosházi kollégájával a gazdasági tárcánál szeretnének eredményt elérni az ügyben.

A vonal pályamestere üdvözli a polgármesterek együttműködését. Bede András szerint ugyanis itt már csak politikával lehet elérni valamit. – Már régen nem arról van szó, hogy szakmailag megalapozatlan a vasút üzemeltetése ezen a negyven kilométeren – fogalmazott a szentesi vasutas, aki kollégáival már több ízben mentette meg a vonalat különböző akciókkal.

Gyopárosfürdő közelében vasúti felüljáró épül. Az egymilliárd forintos beruházás alapkövét tavasszal tette le Kóka János. Nyáron a gazdasági miniszter határozott a vonal megszüntetéséről. A Békés megyei fideszesek élesen bírálják a beruházás folytatását, mondván, hogy az kidobott pénz. Orosháza polgármestere, a szocialista Fetser János lapunknak elmondta: a felüljáró alatt a vasút mellett egy közút és egy kerékpárút is visz majd. Az építkezés leállítása újabb költségeket jelentene, így szerinte az ellenzék bírálata szakmailag megalapozatlan, és szimplán politikai támadásként értékelhető. Fetser szerint Szentesnek és Orosházának egyaránt érdeke a vasútvonal léte, ezért kollégájával igyekszik minden fórumon érvényt szerezni törekvésüknek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Találgatnak Szentesen

Egy hónapja tűnt el szentesi házából Koncz Judit. A 26 éves nőt azóta sem találják. Kislányát… Tovább olvasom