Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Szolnok is Szentes mellett

Szentes - Szentesen létesüljön a dél-alföldi légimentő-bázis: ezt javasolja most már a Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyűlés is a miniszterelnöknek. A Kurca-parti város érdekében lobbizott Békés város fideszes alpolgármestere is az egészségügyi miniszternél. A tárca szóvivője közölte: leghamarabb a jövő héten várható végleges döntés.
Határozatot hozott a Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyűlés a dél-alföldi légimentő-bázis ügyében, és annak központjául nem Szegedet, hanem Szentest javasolja. A Tisza-parti város képviselői a kormányfőnek címezték írásba foglalt véleményüket, melyben leszögezik: az esélyegyenlőséggel, az egyenlő hozzáférés elvével és a sürgősségi ellátás szakmai elveivel ellentétes volna, ha a Jász-Nagykun-Szolnok megye déli részén élők ellátását a mentőszolgálat nem Szentesről valósítaná meg. Közben Békés város fideszes alpolgármestere is levélben fordult az egészségügyi miniszterhez. Erdős Norbert is Szentes mellett érvelt. Szerinte ha Szentesre települ a bázis, úgy a régió területének 96 százaléka lesz lefedett, míg ha Szegedre, csak nyolcvan százaléka. A Békés megyében élők biztonságos sürgősségi ellátását is az szolgálja, ha mentőhelikopterről valamennyi település egyaránt kedvezően megközelíthető.

Korábban arról lehetett hallani, hogy már a múlt hétre egyértelművé válik: Szentesre vagy Szegedre települ a mentőhelikopteres bázis a dél-alföldi régió ellátására. A szakma Szentes mellett áll, és a hírek szerint ezt elvben már elfogadta a tárca is. A döntés azért is sürgető, mert az ország területén ez az egyetlen fehér folt. A szaktárca államtitkárával minden érintett fél alaposan megtárgyalta a kérdést, az egészségügyi miniszter múlt pénteken érkezett vissza szabadságáról, és lapunk információi szerint szakemberekkel beszéli át a problémát. Szirbik Imre szentesi országgyűlési képviselő elmondta, hogy Horváth Ágnessel született megegyezésük szerint közös sajtótájékoztatón jelentik be a döntés eredményét. Szirbik türelemmel vár a minisztérium jelzésére. A tárca vezetője korábban Szeged mellett nyilatkozott, de véleményét nem támogatta a légügyi hatóság, sem a mentőszolgálat, sem a helyi választott testületek képviselői. A minisztérium sajtóosztályán most közölték: leghamarabb a jövő héten várható döntés.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szezonzáró strandparty

A forró napok és zivataros időszakok váltakozása miatt változó lett a vendégforgalom is a szentesi… Tovább olvasom