Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Szombaton este órákra lezárják a szentesi hidat

Szentes - A kivitelező ígérete szerint befejezi határidőre, szeptember végére a Csongrád és Szentes közötti Tisza-híd felújítását. Szombaton pár órára teljesen lezárják az átkelőt.
A gyalogosoknak és a kerékpárosoknak még egy hónapig veszélyes lesz átkelni a Szentes és Csongrád közötti Tisza-hídon – de utána sem lesz mindegy, hogy melyik oldalon közlekedik az ember. Legalábbis erre lehet következtetni abból a nyilatkozatból, amit hétvégén adott lapunknak a hídfelújítás projektvezetője. Nagy Sándor, a Mahíd-2000 Zrt. szakembere úgy fogalmazott, az átkelő északi oldalán elkészült járda nem alkalmas a gyalogosforgalom átvezetésére, ezért nem is nyitják meg a munkák befejezéséig. Szerinte az egy kezelőjárda, amit karbantartáskor vagy vizsgálatok esetén használhatnak a híd üzemeltetői. Mint arról már beszámoltunk, aszimmetrikus lesz a hídpálya, a déli oldalon alakítják ki a 2,5 méter széles, kerékpáros közlekedőknek ajánlott járdát. Most éppen ennek a vasbetonszerkezetét építik a kivitelezők.

– A szeptember 30-i határidőre mindenképpen kész leszünk – mondta Nagy Sándor. Az év első felében lassabban haladt a munka, mint ahogy tervezték, ezért most nyújtott műszakban, bővített létszámmal dolgoznak a hídon. Megtudtuk, szombaton késő este néhány órára teljesen lezárják a hidat, hogy a pályaszerkezetet pár centiméterre megemelhessék. Ha a művelet rendben megy, kicserélhetik a sarukat.

Nyújtott műszakban, bővített létszámmal dolgozik a kivitelező a Tisza-hídon. Szeptember végére felújítva átadják. A szerző felvétele
Nyújtott műszakban, bővített létszámmal dolgozik a kivitelező a Tisza-hídon. Szeptember végére felújítva átadják. A szerző felvétele

Az egy hónappal ezelőtt történt tragédia miatt – amikor egy kerékpáros egy kivilágítatlan munkagödörbe zuhant és meghalt – a közútkezelő elrendelte a munkaterület teljes elkerítését – a kordon tehát marad. Nagy Sándor azt is elmondta, mivel a vizsgálatok nem zárultak le ebben az ügyben, cégüknél egyelőre nem lett következménye a hídon történt halálos balesetnek. A rendőrség ismeretlen tettes után nyomoz, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt. Az ügyet átvette a megyei főkapitányság, de ott is még szakértői véleményekre várnak.

Zsúfolt buszok, hosszabb menetidő

Keddtől elkezdődik a tanév, így a hídfelújítást több száz ingázó diáknak is be kell kalkulálnia a reggeli induláskor. A félpályán lezárt átkelőn jelzőlámpa irányítja a forgalmat: 5 percenként vált. Ha nagyobb sor torlódik fel, a szokásosnál akár 10–15 perccel is hosszabb lehet a menetidő Csongrád és Szentes között. A Tisza Volánnál is zsúfolt reggeli buszokra számítanak, a menetrenden viszont nem módosítanak.

Olvasóink írták

 • 9. csongrádi_lakos 2009. szeptember 04. 08:44
  „Megvan a véleményem a DM-ról! Egy kis reklámot csinálok Ferinek és csapatának!
  http://www.szentesinfo.hu/mozaik
  Itt kissé több az információ.”
 • 8. colos2m 2009. szeptember 03. 18:35
  „Csak nehogy valaki sokáig ottragadjon a lecsó-fesztiválon Szentesen :-)”
 • 7. faQtya 2009. szeptember 03. 10:50
  „"Egy ott dolgozótól tudom"... na igen... köszönet az információért, de talán nem a fórumozóknak lenne a dolga egymást tájékoztatni. Elvégre is az újság azért újság, hogy tájékztasson.
  Mellesleg már szerda délután hallani lehetett a rádióban a kivitelező közleményét a lezárásról.
  ... és itt még mindig semmi... vagyis jóindulatú olvasók tájékoztatják egymást. Akkor talán ki lehetne hagyni az "újságot" a láncszemből, és egy "közvetlen hírfórum" keretében értesítenék egymást a hírekről, eseményekről a fórumozók. Ez is egy megoldás lenne, de én jobban örülnék egy friss, pontos lapnak.”
 • 6. floracska 2009. szeptember 02. 22:07
  „Az utolsó busz 22:20-kor megy, köszi az infót!
  Egyébként tényleg baromi jó ez így, nem mintha meglepne, hogy leszarják az embert. Ha lezárják legalább annyit mondanának, hogy mikor és mennyi időre, mivel szombat éjszaka megítélésem szerint megint kígyózni fog a kocsisor a Körös-torokra, és tudom hogy nem élet-halál kérdése hogy átjussunk, ettől függetlenül frankó lenne, ha valami főilletékes nyilatkozna arról, hogy mikor és mennyi időre zárják le...”
 • 5. egy_ismerős 2009. szeptember 02. 21:23
  „Egy ott dolgozótól tudom, hogy valószínűleg az utolsó busz áthaladása után zárják le a hidat (rég buszoztam, de azt hiszem olyan fél 11 körül meg át az utolsó) és a mentőt átengedik, csak lassan.

  Remélem, segítettem.”
 • 4. zombor 2009. szeptember 02. 17:54
  „Bármit el lehet velünk hitetni! Tussolni-mint a halálesetet- is! Velejéig romlott ország! Kineveli az új generációt-fiaink,lányaink ezeket látják,tanulják, messze még a vég! De már lesüllyedtünk,nincs tovább!
  ööö...jó helyre írok?
  majd bemásolom mindenhova! :)”
 • 3. Zander55 2009. augusztus 31. 20:58
  „Fél évet ellógtak, most hajráznak.Nem vagyok benne biztos, hogy minőségi munkát végeznek. Magyarországon ez nem divat. Egyben viszont biztos vagyok, hogy egyes emberek súlyos pénzeket tesznek el . Itt az évvége, kell a prémium.”
 • 2. faQtya 2009. augusztus 31. 18:16
  „Csodás hír. Mátyás király okos lánya... jött is, meg nem is... : van is információ, meg nincs is. ...irunk is valamit, meg nem is. Lassan a DM is napi bulvárlap lesz...
  "Szombaton este órákra lezárják a szentesi hidat"
  Mikor? Hány órától? Meddig? És akkor a mentő se tud átjutni Szentesre Csongrádról? (mert ugyebár éjszaka mentőhelikopter sincs.) % Vagy a katonák építenek egy ideiglenes hidat? %
  Ha már hír, akkor legyen információ értéke is. Vagy majd aki "valamelyik" szombaton arra jár, akkor szembesül azzal, hogy hoppá, nincs átjárás, 50 km kerülő...
  Szóval, várhatóan mikor??? Dátum, "kb órától kb. óráig"”
 • 1. Bmwboy 2009. augusztus 31. 14:40
  „Vicces!!! Nem jó a járda amit csináltak,mert nem megfelelő a gyalogosok számára,inkább majd "szervízjárda lesz"?! Akkor majd egy oldalon fognak a bicajosok is,meg a lábusszal közlekedők is menni??? Az megint jó biztonságos lesz!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ártalmatlanító üzem épül Szentesen

Szentes - 214 milliós beruházás indulhat ősszel Szentes határában: a szegedi székhelyű Rewox Hungária Kft. szennyvíz-ártalmatlanító üzemet épít. Tovább olvasom