Délmagyar logó

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

Szremkóék bronzban gondolkodnak

Szentes - Kissé csalódott a szentesi pólóstársadalom, amiért nem jutott a pekingi olimpia döntőjébe a női vízilabda-válogatott. Dr. Tóth Gyula korábbi szövetségi kapitány inkább edzést tartott a keddi elődöntő idején, mintsem a tévé előtt izgassa föl magát a hölgykoszorú játékán.
Szremkó Krisztina öccse sem bírta idegekkel, ő a lovaihoz menekült a képernyő elől. Szuszi anyukája azt mondta lapunknak, most már bronzban gondolkodnak.

Nagy várakozásokkal tekintett a szentesi pólóstársadalom Peking felé, de kedden csalódniuk kellett, mert a női vízilabda-válogatott vereséget szenvedett Hollandiától az olimpiai elődöntőben. Bár a férfiak még versenyben vannak az ötkarikás aranyért, talán a vitathatatlan esélyesség az oka, hogy alig esik szó róluk a Kurca-parti uszodában. Annál több a hölgykoszorúról, amiben szentesi vízilabdázó is szerepet kapott. Szremkó Krisztina – becenevén Szuszi – már négy éve is kint volt Athénban, és most is a magyar csapat első számú centere. Szentesen sokan abban bíznak, hogy a nők éremszerzése újabb mecénásokat csalogathat a hónapok óta választott elnök nélkül működő, illetve egyre kevesebb szponzori támogatással bíró egyesülethez. Ha a lányok nem szereznek érmet, az alighanem szertefoszlathatja az itthoni reményeket.

Az előzmények alapján simának tűnt a döntőbejutás dr. Tóth Gyula korábbi szövetségi kapitány szerint. A mesteredző, aki most a szentesi női csapat munkáját irányítja, az előbbiből és abból kifolyólag, hogy túlságosan felizgatná magát a látottakon, csak egy pillanatra tekintett bele az élő televíziós közvetítésbe kedden. Inkább edzést vezényelt, ott gyorsabban peregtek a másodpercek. – Az ismétléseket megnéztem, és egyértelműnek tűnt, hogy a lányok képtelenek voltak elkapni a mérkőzés ritmusát. Lehet, nem volt szerencsés többnapos pihenést adni a csapatnak ilyen derbi előtt. Jól szemléltette zavarodottságunkat, hogy a világ egyik legjobb játékosa egyetlenegyszer sem lőtt kapura, az emberelőnyeink pedig sorra kimaradtak – sorolta meglátásait a tréner, akit azért is szoros szálak fűznek a magyar hölgykoszorúhoz, mert a mostani válogatottból tíz játékos már az ő kapitánykodása idején is kerettag volt. Tóth Gyula azt mondta, a lányoknak és őneki is nehéz lesz a bronzmeccs, amit ezúttal biztosan meg fog nézni a televízióban.

Dr. Tóth Gyula mesteredző – azért, hogy nehogy túlságosan felizgassa magát – csak egy pillanatra tekintett bele az élő televíziós közvetítésbe kedden. Fotó: Tésik Attila
Dr. Tóth Gyula mesteredző – azért, hogy nehogy túlságosan felizgassa magát – csak egy pillanatra tekintett bele az élő televíziós közvetítésbe kedden. Fotó: Tésik Attila

– Nagyon megilletődötten játszottak, pedig az előjelek épp ennek ellenkezőjére utaltak – mondta a medenceparton Győri Eszter korábbi válogatott kerettag vízilabdázó, aki utánpótláscsapatának tartott edzést az elődöntő idején. – Néhányszor belenéztem a meccsbe, de nem volt szívderítő a látvány. Szuszival napi levelezésbe vagyok, és minden visszajelzése arról tanúskodott, hogy most jó a hangulata a csapatnak, egyet akarnak, zökkenőmentesen haladnak céljuk felé. Sajnos a döntőbejutás nem sikerült. De ha már így történt, a bronzot mindenképpen kiszurkoljuk a lányoknak, még akkor is, ha az ausztrálok ellen iszonyatosan nehéz lesz.

Az olimpiai falu akkora, mint Csongrád

Szremkó Krisztina öccse, Zoltán csongrádi házában követte figyelemmel a keddi elődöntőt, de nemigen tudott ülve maradni. – Nem sokáig bírtam a képernyő előtt maradni, inkább kimentem a lovaimhoz, aztán ingáztam, hátha úgy jobban bírom idegekkel – mesélte a büszke testvér, aki úgy véli, a legkímélőbb az volna, ha nem is láthatnák a mérkőzéseket, csak utólag tudnák meg az eredményt. Zoli azt is elárulta, hogy nővére azt mondta az olimpiai faluról, hogy akkora mint Csongrád, mégis csak 3 jelzőlámpa van összesen. Szuszi édesanyját telefonon értük utol, és érdeklődésünkre elmondta, 2 doboz cigit szívott el az elődöntő alatt, annyira izgult. Szerinte a hollandok jók voltak, az ausztrálok meg jók lesznek, de nem lehet mást tenni, a lányáéknak és a szurkolóknak is bronzban kell gondolkodniuk, mert azzal minden bút feledtetnének.

Olvasóink írták

  • 1. magda 2008. augusztus 21. 09:28
    „Nagy várakozásokat kis csalódással állít szembe a cikkíró.Hol itt a logika?Mert ha nagyok a várakozások és azok nem teljesülnek,akkor csak nagy csalódás/ok/ról beszélhetünk! /Magdolna/.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szolnokon lesz az ideiglenes légimentő bázis

Szentes - Ideiglenesen a szolnoki katonai reptérről biztosítják a dél-alföldi régió ellátását addig,… Tovább olvasom