Délmagyar logó

2019. 06. 20. csütörtök - Rafael 19°C | 28°C Még több cikk.

Táblát avattak Szentesen Balázs András emlékére

Szentes – Nagy öröm, hogy édesapánk ilyen élénken él a szentesiek szívében és emlékezetében – mondta Balázs Árpád zeneszerző és Balázs Endre geológus.
Balázs András születésének 100. évfordulója alkalmából avattak emléktáblát a Deák-iskolában. A város köztiszteletnek örvendő karnagya, illetve ének- és földrajztanára az intézmény elődjében tanított, az emléktábla közadakozásból valósulhatott meg. – A tábla csak egy tárgy, de mi a mögötte lévő embert is látjuk – fogalmazott Szirbik Imre polgármester. – Balázs András a klasszikus értelemben vett néptanító volt, embert nevelt, tudást adott át, lángot lobbantott a szívekben és az elmékben – mondta a polgármester. A volt kollégák nevében Nagypál Jánosné, a tanítványok képviseletében Bácskainé Fazekas Márta, valamint az intézményfenntartó központ, a Bárdos Lajos Vegyeskar, a Lajtha művészeti iskola, a Tájak-Korok-Múzeumok Egyesület helyi klubja, a kertbarátok és a Zöldág csoport képviselői is megemlékeztek a legendás pedagógusról. Az ünnepségen közreműködött Balla Tibor tekerőlanton, Dudás Eleonóra fuvolán és Pataki Petra klarinéton.

Balázs Árpád zeneszerző és Balázs Endre geológus avatta fel édesapjuk emléktábláját Szentesen. Fotó: Králik Emese
Balázs Árpád zeneszerző és Balázs Endre geológus avatta fel édesapjuk emléktábláját Szentesen.
Fotó: Králik Emese

Olvasóink írták

 • 4. studyfy 2013. május 21. 15:01
  „KamuNeni,
  az a sok politikai reklám, szórólap, szociális nemzeti konzultáció, óriás plakátok... soroljam? No, erre totálisan igaz amit írtál! De arra a tanárra, akinek sokan köszönhetik, hogy vitték valamire, arra én sosem sajnálom!”
 • 3. antomyoka 2013. május 11. 20:16
  „Nagyon jó szívvel gondolok a Tanár úrra,-neki köszönhettem hogy beírattak zeneiskolába,-. Méltó emlék a a nagy tanítónak!”
 • 2. boros56 2013. május 11. 13:40
  „KamuNeni
  Látom, hogy te nem ismerted. Engem tanított is. Igazi pedagógus volt, akik ma nagyon kevesen vannak. Megérdemelte a táblát.”
 • 1. KamuNeni 2013. május 11. 08:46
  „Ez valami betegseg magyarorszagon hogy mindenhol tablakat avatnak?? Ugyanakkor nincs penz enni az embereknek!! Adjak oda a tabla meg az un, unnepseg arat valakinek aki raszorul”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Célegyenesben a szentesi műtőtömbpályázat

Megérkezett a fenntartói támogatás, ez már fél siker a műtéti tömb pályázatában, mondta a szentesi kórház főigazgatója. Tovább olvasom