Délmagyar logó

2019. 07. 21. vasárnap - Dániel, Daniella 18°C | 33°C Még több cikk.

Tehetségpont lett a szentesi Jövőnkért

Tehetségpont lett a szentesi Jövőnkért
A szentesi Jövőnkért iskola csatlakozott ahhoz a 350 európai intézményhez, ahol különösen fontos a tehetség gondozása. Egymástól is tanulnak majd.
– A gyerekeket kitartásra kell nevelni, és ki kell nyitni őket. Számomra ez a legfontosabb – mondta a szentesi Jövőnkért művészeti iskola vezetője, Keller Jánosné. Az intézmény – amely már eddig is viselhette az Akkreditált Kiváló Tehetségpont megnevezést – a közelmúltban kapta meg az Európai Tehetségpont címet.

Az elismeréssel a szentesi iskola is csatlakozott ahhoz a mintegy 350-hez, ahol különös gondot fordítanak a tehetséges emberekre.

– Egy ideje kerestem a lehetőséget, és amint lehetett, pályáztunk a címre. Sok munka volt benne, de olyan előnyökkel jár, amelyeket igyekszünk majd kihasználni. Szeretnénk felvenni a kapcsolatot más tehetségpontokkal, tanulhatunk egymástól, ez pedig a fejlődés egyik záloga – magyarázta.
 

Az iskolában többféle művészeti ágat tanulhatnak a kicsik és nagyok. Keller Jánosné szerint a tehetség fogalma minden nemzetnek mást és mást jelent, és nekik, pedagógusoknak erre is fel kell készíteni a diákjaikat. A pályázatukban úgynevezett „jó gyakorlatokat" ajánlottak fel, amelyeket szívesen bemutatnak majd a többi intézménynek – de ők is örömmel várják mások újszerű meglátásait.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rövidebb oszlopok - drágábban

Ahogy telnek az évek, úgy tűnik, egyre drágábban lehetne kialakítani a közvilágítást egy szentesi utcában. Tovább olvasom