Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | -1°C Még több cikk.

Tekepálya, összefogással Szegváron

Szegvár - Első osztályú csapatok játéka nyitotta meg tegnap a négysávos tekepályát Szegváron. Miután a helyi gárda feljutott az NB I-be, az önkormányzat és a civil szervezetek összefogtak: társadalmi munkában épült meg a pálya. Az ünnepre mindenki eljött, aki dolgozott a jó ügyért.
Az elmúlt három hónapban lázasan dolgoztak a szegvári tekézők és barátaik: a volt háziipari szövetkezet épületében új pályát építettek. A helyi csapat első osztályú lett, ebben a minőségében pedig négysávos pályára van szüksége. A szegvári képviselő-testület úgy döntött, hogy az önkormányzat által alapított közhasznú társaság és négy másik szegvári civil szervezet közösen vegyen fel hitelt azért, hogy a pályát megvásárolják, és a helyiséget újjáépítsék.

A kilencmillió forintot tíz év alatt fizetik vissza. Arra számítanak, hogy a pályát majd nemcsak a helyiek használják, hanem érkeznek bérlők a megyéből is, óránként ezer forintért tréningezhetnek itt. A Szegvári Tekézők Egyesületének elnöke úgy véli, megérte nekik és barátaiknak összesen ezer órát ingyen dolgozni. Berkecz Miklós lapunknak azt mondta, megvalósultak álmaik.

Mindenki ki akarta próbálni a vadonatúj szegvári tekepályát Fotó: Vidovics Ferenc

Az összefogás eredménye, hogy a pálya létrejötte – mondta Gémes László. A polgármester a megnyitón emlékeztetett arra, hogy a régi játékban a magyarok nagyon jók: a világbajnokságok összesített éremtáblázatán hazánk az első. Lapunknak elmondta, a faluban akadnak ellendrukkerek is, de ő biztos benne, hogy a tekézők megérdemlik a bizalmat, eredményeik alapján pedig nem szorulnak védelemre.

A tekézők az elmúlt időszakban kiváltak a sportkörből, melyben szakosztályként csekély támogatást kaptak. Az önállóság és a siker tehát az övék – fogalmazott Gémes. Hozzátette: a sportkör egyébként évente közel négymillió forint támogatást kap pénzben és természetben az önkormányzattól.

Kecskés harmadik lett

A gálamérkőzést az NB I-es szegvári tekézők vívták a szuperligában szereplő kunfehértói Közszolg SC-vel. A harmadosztályúak a hódmezővásárhelyi THT-vel csaptak össze. A találkozót lemondta a Ferroép, hiszen éppen egy nappal azelőtt fejeződött be Szegeden az A kategóriás nemzetközi verseny, a Ferroép Kupa. Ezen a versenyen a szegváriak közül négyen indultak, egyéniben Kecskés Miklós harmadik helyet szerzett.  
A megnyitón a négy sávon elsőként négyen guríthattak. A polgármester az egyes pályán, Kondacs Mihály, a közhasznú társaság vezetője a kettesen, Berkecz Miklós egyesületi elnök a hármason és Stér János, a tekesport Csongrád megyei szövetségének elnöke a négyesen – közülük egyedül a profi sportoló Stér ért el értékelhető találatot, de természetesen nem ez volt a lényeg. A tegnapi gálamérkőzésre a szegváriak meghívták a szuperligában szereplő kunfehértói csapatot. A játékosok egyike, Kállai Zoltán szerint a szegvári tekepálya elsőrangú, léte pedig nyilvánvalóan alkalmat ad arra, hogy a helyi és a megyebeli fiatalok megismerkedjenek ezzel a sporttal. A tekepálya szomszédságában a tervek szerint hamarosan edzőterem nyílik.

Olvasóink írták

  • 2. polgármester 2008. január 14. 21:12
    „Köszönjuk a gratulációt Tubi! Szeretettel várunk Szegváron téged s a vásárhelyi sportszeretőket. Üdv. Gémes László”
  • 1. Tubi 2008. január 14. 06:58
    „Gratulálok a szegváriaknak! Összefogtak, és egy szuper pályát építettek. Én is biztosan ki fogom próbálni amint lehetőségem lesz rá, mivel itt Vásárhelyen amilyen pálya van, az elég borzalmas.
    Hajrá Szegvár!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Igazi eü-intézmény marad a Szentesi úti benzinkút

Szentes - Nem „reklámozza" tovább a Szentesi úti Mol-benzinkutat a csongrádi központi… Tovább olvasom