Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Tilos pancsolni a szentesi szökőkútban

Megtiltották a pancsolást a szentesi Kossuth téri szökőkútban a fertőzések elkerülése érdekében. Egy-egy vízcsere 60-70 ezer forintjába kerül a városellátó intézménynek.
Szigorúan tilos a szökőkútban fürödni, pancsolni, onnan vizet inni – ilyen tartalmú felirat olvasható a szentesi Kossuth téren. Nem igazán örülnek ennek a hőségben a járókelők, akik szeretnének felfrissülni a városközpont betontengerében. Annál is inkább, mert a főtér pár évvel ezelőtti felújításakor a szakemberek nem terveztek oda ivóvizes kutat. A figyelmeztető táblák ellenére azonban gyakran látni: a szülők megengedik gyermeküknek, hogy pancsoljanak a szökőkútban, mások még a vizéből is isznak.

A városellátó intézmény műszaki vezetője, Balogh Györgyi lapunknak elmondta, hogy a fertőzések megelőzésére rakták ki a tiltó táblákat a szökőkútra. Ennek ugyanis fennáll a veszélye, mert információja szerint sokan illemhelynek tekintik a szökőkutat, egyes ebtulajdonosok pedig ott fürdetik a kutyájukat. Nem szólva arról, hogy mindenféle kacatot, veszélyes anyagot is beledobnak a medencékbe a felelőtlen emberek. De találtak már benne teknősbékát és mobiltelefont is. A kutat fenntartó intézmény munkatársai így nem mernek felelősséget vállalni a víz minőségéért, amely a kánikulában egyébként is gyorsabban romlik.

Ilyenkor kéthetente takarítják a medencéket, egy-egy vízcsere 60-70 ezer forintba kerül. A műszaki vezető elmondása szerint ez nem olyan egyszerű, mert nem folyik le az összes szennyvíz. Így szivattyúzni is szoktak, a maradékot pedig lapáttal és söprűvel szedik ki a dolgozók. A friss vízbe rézgálicot szoktak tenni azért, hogy megakadályozzák az algák elszaporodását. A rézgálic is veszélyezteti az emberek egészségét, ezért is indokolt a tiltás.

A főtérnek eddig az esti, éjszakai órákban is dísze volt a szökőkút. Az utóbbi időben azonban már nem működtetik a kutat. A szemközti hatemeletes társasházból ugyanis azt kérték Szirbik Imre polgármestertől, hogy zárassa el a kutat éjjelente, mert nem tudnak pihenni a víz csobogásától.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szentesi rendőr szolgált az Adrián

Szentesi rendőr is dolgozott két hétig Horvátországban a helyiekkel együtt. Faragó Róbert… Tovább olvasom