Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Torok nem maradt szárazon Szentesen

Szentes - Harmadszor is megülték Szentesen a bor és a pálinka ünnepét, és ahogy várni lehetett: torok nem maradt szárazon. A nemes italoktól megbokrosodó késő estig mulatott.
Fekete berkenye, akár egy költemény – lelkendezett a gyulai pálinka manufaktúra pavilonja előtt egy idősebb férfi, és nem is tudta megállni, hogy ne emeljen a szájához két cent párlatot a hétvégi szentesi bor- és pálinkaünnepen. Példáját sokan követték, de aki ódzkodott az égetett szesztől, az is talált kedvére való italt. A bokrosi Gulyás Ferenc borai közül például a zweigelt volt a sláger, a Tokaj melletti Tállyáról hozott friss must pedig a kismamák és a picúrok körében aratott osztatlan sikert. Lehet, utóbbinak is betudható, hogy az aprónép táncra is perdült az újszentesi Csűrdöngölő néptánccsoport szombat délutáni produkciója láttán. A kontyalávalót szürcsölgető közönségnek az újszentesi háziasszonyok is tetszettek, akik kalapban és frakkban chelstont jártak.

Az üres poharakat isdén is jó volt teletölteni.  Fotó: Tésik Attila
Az üres poharakat isdén is jó volt teletölteni.
Fotó: Tésik Attila

Ahogy Szentesen lenni szokott, vonult a fél város, hogy az Európa Plakett átadása után a lehető legközelebbről láthassa Maróth Vikit és zenekarát. A többezres tömeg végigriszálta a koncertet, aztán, mint aki jól végezte dolgát, hazabandukolt. Ők igen, a szomjasabbja viszont nem maradt le az ámulatról, amibe a borospavilonoknál fellépő Magic Cats ejtette a kitartókat. A cabernet-től, pinot noirtól, meg ki tudja, még milyen gyümölcsitaloktól megbokrosodó nép szinte egymást, a rockabilly társaság bőgőse pedig saját hangszerét taposta örömében. Aki kitikkadt, felhajthatott megint egy pohárral, aztán mehetett enni a lacikonyhára, amit annak ellenére is kifosztottak, hogy volt étel, amit aranyáron mértek. Zárórára elillant a zeneszó, csak bor és pálinka maradt, meg a jókedv, ami vasárnap délután új erőre kapott. Utcaszínház, mászófal és operett várt a másnaposokra, a kezdő kóstolókra pedig üres pohár, amit idén is jó volt teletölteni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bor és pálinkaünnep Szentesen

30 féle kontyalávalót kínálnak a hétvégén a város főterén. Tovább olvasom