Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Torz arccal született a szentesi Dorina

Szentes - Csőke Dorina még pici ahhoz, hogy megértse, miért fordulnak el tőle az emberek. Édesanyja, Csőke Tünde szíve viszont meghasad, ha arra gondol, kislányát bántják kinézete miatt.
– Amikor felsírt a baba, a férjem is zokogni kezdett. Ő csak annyit mondott: „nincs arca" – szökött könnybe Tünde szeme az emléktől.

– Dorina ajak, állcsont és szájpadlás-hasadékkal született. Az egyik szemére a zöld hályogtól nem lát. A terhesség alatt genetikai vizsgálaton voltam, rendszeresen jártam ultrahangra. Mindig azt mondták, a picivel minden rendben van. Imádom Dorinát, de nehéz élet áll előtte. Rengeteg plasztikai műtétre lesz majd szüksége – tette hozzá az édesanya.

A szakirodalom szerint az arc elváltozására már a 18. hét után lehet következtetni. A család most ügyvédet fogadott.

Dorinától elfordulnak az emberek, de édesanyja, Tünde imádja

Dorinától elfordulnak az emberek, de édesanyja, Tünde imádja.
Fotó: Blikk


– Nem a megfelelő gondossággal jártak el a kórházban, a szülők nem kerülhettek döntési helyzetbe – mondta dr. Ábrahám László ügyvéd.

A Blikk megkereste a Bugyi István kórházat, ahol úgy adták ki a torz arcú kislány zárójelentését, hogy egészséges fiú született, de a főigazgatója, Várkonyi Katalin nem nyilatkozott.

Olvasóink írták

90 hozzászólás
 • 90. arany 2008. december 04. 21:40
  „Belőled csöpög a gyűlölet ahelyett, hogy együttéreznél valakivel is. Mi lenne ha veled az életed során egy tragédia történne és ebből kifolyólag te arcod csúnyán eltorzulna? Akkor saját magad tennéd el láb alól?
  baleset során sérült az arca, és most milyen szép lett. És lehet mondani ja szép mint a ...
  Igen is szép!

  És nem szeretnék neked ilyen "potyapénzt adni"
  Hogyan lehet valakikben ennyi rosszindulat?
  Emeberi elidegenedés már elekezdődött sajnos, hol van belőletek az érzés, érzelem?”
 • 89. egy anya 2008. november 07. 11:13
  „88-as, igazad van, és én is egyet értek veled, én soha nem tenném ki a gyerekemet ilyennek, akár milyen körülmények között lennénk, én az ilyen anyát nem tudom megérteni...miért tesz ki egy ilyen kis gyereket ennyi megprobáltatásoknak, nem volt még elég neki másfél éve, mikor megszületett.....ennyire nem lehet valaki.........ó már bocsánat nem akarok rosszat irni rá, elég szomorú ami történt, és ebből most az anyuka hasznot akar huzni....?????Igazad van, azt az orvost megfizetik, akkor most már mit szeretnéne, teljes mértékben igazad van, szörnyű ami történt, de ne huzzunk már hasznot az ilyenből...én a gyerekemre költök mindent, amit csak tudok megadok neki, és ha tudom,hogy nincs rá való, akkor sajnos hiába tetszik neki , nem tudom megvenni, és elmondom neki, hogy majd máskor megveszem....de addig küzdök, míg meg nem kapja...NEM VAGY HÜLYE!!!!!!!!!TELJESEN LOGIKUS A FELFOGÁSOD!!!!!!!!”
 • 88. pocahontas 2008. november 07. 05:37
  „kedves 87-es hozzászóló!teljesen egyetértek veled mindenben,csa annyi,hogy ennek a kislányna a szüleit nem a média kereste fel,hanem fordítva,egy"kis "potya pénz reményében.azt a másfél éves kislányt nagyon sajnálom,de szörnyű amit az anyja művel vele.ha dr.ábrahámot van pénzük fizetni miért kellet a médiáho fordulni?miért nem a gyereküket gyógyítatják azon a pénzen?kérdem én?de lehet,hogy én vagyok a hülye csak én magamból indulok ki,mert nekem is három kislányom van.”
 • 87. egy anya 2008. november 06. 22:26
  „Mint irtam, nem védem az orvosokat, de nem furcsa, hogy amikor felröppen egy hir, akkor egyből megjellenek azok, akik régebben érte őket valami, gondolok itt az a nő esetére, aki meghalt, és láss csodát, jött egy másik, akinek a gyereke gerincsérüléssel született vagy mivel, aztán jelentkezett egy másik nő, akinél szintén problémák voltak, és ez ment 1-2hétig, aztán mindenki elfeledte...na most meg itt a kislány, aki torz arccal született,ami közel 1éve történt, és tessék megint fel lett hozva az orosházi esete...1-4hétig megy, aztán ő is ugyan ugy el lesz felejtve...átvitt értelemben...Nem azt mondom, de itt a médiának nagyon nagyon benne van a keze....Én is sajnálom, de az a kislány, már kb.1éves körül lehet, ha nem több, és most kell felbojgatni az egész család életét, most kell felhozni a régi sebeket, amik talán begyógyultak, gyógyuló félben voltak...MIÉRT KELL?????”
 • 86. pocahontas 2008. november 05. 09:35
  „teljesen egyetértek az előttem szólóval!”
 • 85. egy anya 2008. november 04. 22:04
  „Én sem védem az orvosokat, de nem kell mindent a nyakukba varrni...nincs meg már, ami régen volt az orvos és beteg közti kapcsolat, és ez hiányzik...talán akkor mindenki megértőbb és tüzetesebb lenne, a média megint felfujta ezt az egészet....”
 • 84. Czene Éva 2008. november 04. 21:18
  „Nagyon sajálom szegény kislányt!
  Rossz érzés ha a többi ember elfordul valakitől.”
 • 83. mel 2008. november 04. 20:50
  „Én 18 hetesen voltam 4D ultrahangon, és néha átváltott a doki 2D-re (amivel a sima genetikait is csinálják kötelezően). A felvételen én is egyértelműen láttam, hogy a babám minden végtagja megvan, és a koponyája is tisztán látható volt (az állcsont hasadék miatt írom). És én ugye nem vagyok szakember!”
 • 82. ice-r 2008. november 04. 11:28
  „Vannak rendes dokik is! Példa erre a mi nőgyógyink! Márciusban született egy kisfiam és egy kislányom! Az asszony az 1. és 3. trimeszterben 2 hetente, a köztes időben havonta járt UH-ra. Ez alatt a doki minden alkalommal végignézett mindent. És amikor pl. én is bementem a vizsgálóba, akkor szépen végig mutogatott mindent. Mindkét babánál külön végignézte (és közben kommentálta felénk) hogy itt a koponya, a gerinc, a kezei, a lábai, a szíve, a veséi, a húgyhólyagja, ami tele van folyadékkal, tehát működik az anyagcsere, stb... Megmérte és dokumentálta a végtagjait, a becsült súlyát. Mindkét babánál tudta, hogy melyik hol és hogyan fekszik, hogy melyik milyen nemű, stb... Azt mondta, hogy azt, nem tudja garantálni, hogy szellemileg is épek, de azt igen, hogy durva fejlődési rendellenesség van-e, vagy esetleg nincs! Minden mért adat és az összes vizsgálat normálisnak és átlagosnak ítéltetett, ettől függetlenül egyszer azt mondta (pedig Ő egy tapasztalt orvos) hogy menjünk át a másik kórházba, és ott egy másik doktor egy újabb UH által felülvizsgálja az általa mért adatokat és tényeket. Ha a cikkben említett doki is így tett volna, akkor nem lett volna ilyen probléma. Ráadásul hányszor járt nála a kismama? Minden alkalommal rosszul látta a dolgokat? Akkor vagy ennyire felületes volt, vagy nagyon nem ért a szakmájához! Arról nem is beszélve, hogy a korábbi végtaghiányos esetben hogy mért végtag hosszúságot? Az ebbe a rovatba írandó érték nem tűnt fel neki, hogy nagyon nem a magzat korának megfelelő méretű, vagy egyáltalán nincs keze vagy lába? Ezt egyszerűen nem értem meg!!!!”
 • 81. ice-r 2008. november 04. 11:14
  „Kedved mzperiksz!
  A Magyar Könyvvizsgálói Kamara és a Magyar Könyvelők Országos Egyesülete minden évben nyomatékosan kérik az APEH, a Pénzügyminisztérium Hivatalát, és az aktuális kormányt is, hogy egyszerűsítsék a jelenlegi adózási rendszert. Az ígéret minden évben megvan, ettől függetlenül a gyakorlatban mindig az ellenkezője igazolódik be. Tehát az adórendszer bonyolítását nem mi gerjesztjük! Higgye el hogy mi sem unalmunkban járunk rendszeresen súlyos pénzekért különböző kötelező és nem kötelező továbbképzésekre!
  A könyvelésnek van egy olyan előnye, hogy kapcsolatokat lehet kiépíteni. Bár mindenki megteheti azt, hogy ha nincs megelégedve a fogorvosával (avagy a könyvelőjével), akkor másikat keressen. Nekem annyiból talán egyszerűbb a helyzetem, hogy ha olyan fogorvoshoz megyek vagy olyan autószerelőhöz megyek, akinek én is dolgozom, akkor kiesebb az esélye, hogy átvágjanak. Bár mint írtam az asszony épp fogát így is kifúrta a fogorvosnő csak azért, hogy elkérhessen 5000 forintot. Csúnya dolog ez! Vagy talán rosszul gondolom? folyt köv.”
 • 80. kiskukac 2008. november 03. 19:15
  „ice-r!
  A bizalom nagy dolog én csak ezt akartam az értésedre adni!
  A leirtakból biztosan magára ismer a doki!
  Voltam vállalkozó nekem is könyveltek, ezért irtam a bizalmat! Szerintem az" anyagi" szakmai fejlődésedhez elengedhetetlen!
  SAjnos én már nem vállalok több gyermeket a korom miatt sem,meg elég ezt az 1-et is tanittatni a Szeged-i Egyetemen.”
 • 79. mzperiksz 2008. november 03. 19:11
  „Mint többször kifejeztem már, nagyon sajnálom a családot, az esetet valóban ki kell vizsgálni tényszerűen...

  Nem tudok azonban elmenni ice-r könyvelő harsány, pökhendi stílusa mellett: Ön azért élhet meg ezen országban az adóbevallásokból mert szándékosan gerjesztve a magyar adórendszer talán a legbonyolultabb a világon, melyet megérteni sokaknak nincs türelme.
  Hangneme e beírós fórumon álca mögött még elmegy, javaslom azonban, ha orvosra lenne szüksége ne e hangnemben beszéljen velük, (az agyonütendő, buta könyveléshez hülye dokikra gondolok), mert nem biztos, hogy pusztán a könyvelői tudománya elég lesz egészsége visszanyeréséhez...
  Minden jót”
 • 78. ice-r 2008. november 03. 16:05
  „"Nem a torz arcú kislány volt a szülész első súlyos hibája!
  2008. november 03. 14:46 | Forrás: STOP/delmagyar.hu

  Ugyanaz volt a terhesgondozást végző szülész a torz arccal született szentesi kislánynál, mint néhány éve a végtaghiánnyal világra jött gyermeknél - állítja a család ügyvédje.

  A család ügyvédje emlékeztetett arra a kislányra, aki súlyos fejlődési rendellenességekkel született az orosházi korházban: nincs jobb alkarja, a bal kezén csak három ujja fejlődött, a jobb lába donga, a bal pedig térdben végződik. Az esetek kísértetiesen hasonlítanak, hiszen az orvos egyiknél sem vette észre a magzat súlyos rendellenességét."

  kiskukac! mzperiksz!
  Szerintetek ez a doki kicsoda? A szakma csúcsa? Ha tényleg úgy gondoljátok, hogy nem Ő a hibás, akkor tudom nektek javasolni (mint terhesgondozó-szülész-nőgyógyászt) ha esetleg családtervezésben gondolkoztok!!!
  Részemről lezártnak tartom a vitát!”
 • 77. ice-r 2008. november 03. 15:59
  „kiskukac!
  1. Először is nem hiszem, hogy bármi konkrét infót kiadtam volna róluk. Vagy Te esetleg ráismertél valakire?
  2. Azért a pénzért, amit ők nekem fizetnek, azért én megdolgozom. Lekönyvelem az anyagaikat, vezetem a nyilvántartásaikat,(mindezt PONTOSAN és HATÁRIDŐRE!!!!) tartom a kapcsolatot az APEH-kel és minden hivatalos szervvel, helyette elmegyek az ellenőrzésre! Tehát ők nem hálapénzt fizetnek nekem a két szép szememért cserébe! Én ebből fizetem a bérleti díjat, veszek programot, amivel dolgozom, stb...
  3. Ha elbaxok valamit, azért vállalom a felelősséget, és nem mutogatok másra, és pláne nem támadok! Csak egy példa. Az egyiknek excell táblázatban elküldtem, hogy melyik adónemre pontosan mennyit kell befizetnie. A kedves annyira nem volt képes, hogy a számsorokat helyesen átmásolja a banki átutalási megbízásra.(Biztos fáradt volt!) Persze az eset után a folyószámláján az egyik adónemen hiány, a másikon túlfizetés volt. A lényeg, hogy én vagyok a f@sz! Azért mert Ő össze-vissza utal?!
  És ez csak egy példa volt a sok közül.
  És azt is mondtam, hogy biztos van rendes és lelkiismeretes orvos is! Ismerek ilyeneket is! Tudod erre mondják, hogy akinek nem inge az ne vegye magára! Vagy ezek szerint érintett vagy?!”
 • 76. kiskukac 2008. november 03. 07:58
  „Ice-r!

  Ha könyvelsz" 3 buta orvosnak", akkor csak jó neked havonta az a pénz amit a könyvelésért fizetnek igaz?!
  Én azért az ügyfeleimről-pláne ha nem ingyen dolgoznék nekik- nem irnék véleményt?!
  Te hogy vagy ezzel?!
  Vagy minden ügyfeledet kibeszélsz, mindent kiadsz róluk?!
  Na nálad se könyveltetnék?!A te munkád nem bizalmon alapul?”
 • 75. mzperiksz 2008. november 03. 05:40
  „Kedves Malory!
  No még egyszer!Biztos menni fog !”
 • 74. mzperiksz 2008. november 03. 05:34
  „Kedves Ice-r!
  "Ez a véleményem a dokikról általánosságban. Persze vannak kivételek, akik odafigyelnek, becsületesek. Csak sajnos nagyon ritka, és egyre ritkább! :-("
  Ön így látja.Egyet szeretnék akkor megkérdezni:Ön szerint mi az oka a mai magyar orvostársadalom "felhígulásának?"”
 • 73. Solar Plexus 2008. november 02. 16:54
  „Bugyi István kórházat, ahol úgy adták ki a torz arcú kislány zárójelentését, hogy egészséges fiú született, de a főigazgatója, Várkonyi Katalin nem nyilatkozott. -re

  Ugyan miert nem nyilatkozott?
  Csak nem csereltek el a gyereket es adtak oda a szerencsetlen asszonynak?
  Ha meg valaki nem tudta beazonositani a lanyt es a fiut akkor ott piszok nagy baj van. Igenis fizessen karteritest es a gyerek arcanak helyreallitasi koltsegeit ha lehet azt egyaltalan. Fizessen a szulonek aki neurotizalodott es egy eletre megvaltozott az elete pszichesen es gyakorlatilag egyarant Fizessen a szulonek is eletjaradekot!”
 • 72. ice-r 2008. november 02. 10:58
  „Kedves mzperiksz!
  Ismerek ilyen orvosokat!:
  1. Fogorvos. Bent az sztk rendelőben fusizott! Ki volt írva a tarifa a rendelőajtóra. Fehértömés 800.- (ez régen volt, de volt) Ő 3.000,- et kért. Mert a magánpraxisát gyakorolta az állami rendelőben, az állam eszközeivel, a munkaidejében.
  2. Fogorvos. Kifúrta a feleségem fogát, holott nem volt lukas. Csak azért, mert neki kellett a pénz! Azt mondta van még 3 lukas foga, és menjen vissza hozzá. Persze lett egy másik ügyfelem, aki szintén fogorvos, lelkisimeretes, és nyugdíj előtt pár évvel nagy tapasztalattal rendelkezik. Nem hittünk az előző dokinak, elmentünk hát az újhoz. Aztmondta, nincs az asszonynak egy lukas fogasem, mit akart a másik betömni?
  3. Fogorvos. Szintén ügyfél. Elkéri az árát a kezelésnek. Mintha maszek lenne, aztán lekéri a pénzt az oep-től is!
  4. Emlékezzünk vissza hány olyan eset volt, amikor halottak TAJ számára hívtak le összegeket a dokik a kasszából!
  Erre jött a kormány szigorítása. Amire persze a dokik belázadtak, mert nem lehet tovább kaszálni, lopni. Sírnak, hogy keveset keresnek, meg hogy rossz a helyzet. Ez lehet, hogy így van (sőt!), de ha továbbra is ezt a vonalat követik, akkor az egészségügy helyzete nem is nagyon fog megváltozni!
  5. És még egy eset az orvosi felületességre! Apám depressziós lett. 50-en felüli, akit már nem alkalmaz senki. Elment a 45- körüli nagy tapasztalattal rendelkező háziorvosunkhoz. Írt neki két féle gyógyszert. Apámnak onnantól kezdve másfél éven keresztül rémálmai voltak! Minden éjjel üldözték álmában, minden éjjel sírva és remegve keltette fel anyámat! Visszament a dokihoz, azt mondta, pedig ez így jó. Aztán egyszer szabin volt a dokinő, és tudtuk, hogy az a fiatal srác helyettesíti, aki nemrég végzett az egyetemen. Azt mondta, ezt a gyógyszert nem így kell szedni! Ezt kell reggel, és azt este, nem pedig fordítva. És lőn világosság. Apám rémálmai elmúltak. Már nem akart egyáltalán öngyilkos lenni. Azóta meggyógyult. És már rég meggyógyulhatott volna, ha kicsit jobban figyelt volna az az állat!
  Ez a véleményem a dokikról általánosságban. Persze vannak kivételek, akik odafigyelnek, becsületesek. Csak sajnos nagyon ritka, és egyre ritkább! :-(”
 • 71. malory 2008. november 01. 20:00
  „mzperiksz 2008.11.01. 06:46
  "ice -R-elképzelhető,hogy az Ön által "agyonütendő" orvos egész éjszaka műtőben töltötte az ügyeletét, aztán 11-ig ellátott még ötven beteget."

  Én tudok olvasni. Hát te?
  Akkor mégegyszer. Fáradt az orvos. NA ÉS?!”
90 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egymilliót nyert a szentesi zongoratanárnő

Szentes - Egy nyugdíjas zongoratanárnő nyerte azt az egymillió forintot, amely a Szerencsejáték Zrt. országos akciójának részeként tegnap Szentesen keresett gazdát. Tovább olvasom