Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Tovább tart a kötélhúzás a kórházi telekügyben

Szentes - Visszadobta a labdát a megyei közgyűlésnek a szentesi önkormányzat a kórházi telekügyben: csak feltételekkel és az ajánlottnál magasabb vételárért válna meg a város a sürgősségi tömb bővítéséhez szükséges 478 négyzetméteres földdarab tulajdonjogától.
Kötélhúzásra hasonlít a szentesi kórház sürgősségi osztályának tervezett bővítésével kapcsolatos telekvita, ami a pályázaton nyertes megyei közgyűlés és a tulajdonos helyi önkormányzat között húzódik már hetek óta. Megírtuk: 480 millió forint támogatást ítéltek meg első körben a fejlesztésnek, ehhez kell még 48 milliós önrészt biztosítania a fenntartó megyei önkormányzatnak. Utóbbival nincs is gond, a helyszínként megjelölt 478 négyzetméteres kórházi telek tulajdonlása viszont megosztotta a feleket. Tegnapi számunkban Magyar Anna, a megyei közgyűlés elnöke írt nyílt levelet Szirbik Imre polgármesternek, amelyben azt kérte, mielőbb döntsön a városvezetés, különben veszélybe kerül a félmilliárdos beruházás.

Csütörtökön zárt ülésen tárgyalta a telekügy előterjesztését a szentesi képviselő-testület, ami után csak annyit mondott Sztancsics Csaba jegyző, hogy javaslataikat elküldik Szegedre, a megyeházára. Más forrásból úgy értesültünk, feltételhez kötné Szentes a telek eladását. Úgy tudjuk, a város által régóta tervezett új műtőblokk építése került a vita középpontjába. Információink szerint a szentesiek azt szeretnék, hogy megállapodásban rögzítsék a felek, ki milyen terhet vállal a még meg sem pályázott fejlesztés megvalósításában, illetve a későbbi üzemeltetésben. A megye által ajánlott vételárat is kevesellték Szentesen, mondván, ha féláron adják el a telket, a legközelebbi ingatlanügyletnél rosszul járhat a város. Lapunk úgy tudja, május 27-én újra napirendjére tűzi a megyei közgyűlés ezt a kérdést, és ha döntenek a Kurca-partiak igényeiről, a május végi szentesi önkormányzati ülésen kerülhet pont az ügy végére.

Képviselők az ügyről

A tanácskozás előtt megkérdeztük Horváth István és Kálmán János képviselőt. A Pálmások Szövetségének elnöke azt mondta, lehetőséget kell teremteni a fejlesztésre, mert fontos a térség lakói számára, de a tulajdonjog átadását nem támogatja. Horváth hozzátette, inkább a tartós bérbe vagy használatba adást tartaná jó megoldásnak, különösen annak tükrében, hogy tudomása szerint ez is megfelelne a pályázati kiírásnak. A fideszes Kálmán úgy fogalmazott, reméli, hogy a tulajdonjog átadásáról megszületik a megállapodás.

Olvasóink írták

  • 3. Power 2009. május 16. 19:34
    „Az "élhetőbb városért" csak mondóka volt a pénzek lenyúlásához. Az emberek egészsége a legkevésbé számít nekik.”
  • 2. niemand 2009. május 16. 18:15
    „Ez a helyzet jellemző városunkra! természetesen oda kellene adni a bővítés érdekében a területet, nem alkudni, mint a kupecek. Mindenki érdekét szolgálná a korház bővítése, hiszen a város és a környék lakosságának nagy része csak ide tud a szentesi kórházba jönni, ha baj van. Csak kevesen engedhetik maguknak a magán vagy nagyobb városok egészségügyi intézményeinek szolgáltatásait. Meg kellene gondolni ezt a sz.rrágóságot, elvégre az emberek egészségéről van szó, és állítólag az ember érték! vagy már ez is a múlté?”
  • 1. Power 2009. május 15. 19:27
    „Újabb MSZP-Pálmás süketelés. Horváth Istvánnak kellett a parkolási díj, kellettek a magas piaci bérleti díjak, most ott állnak üresen, kihasználatlanul az önkormányzati ingatlanok. Ha a hülyeség fájna Szirbiknek és a Pálmásoknak, már biztosan üvöltöznének.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eperjesen a víz a legégetőbb kérdés

Eperjes - Évszázadokon át Kiskirályság volt, de 1954-ben átkeresztelték, s így lett a szlovákiai… Tovább olvasom