Délmagyar logó

2019. 05. 20. hétfő - Bernát, Felícia Még több cikk.

Új munkahelyek két szentesi cégnél

Újabb munkahelyek létesülnek a következő hónapokban Szentesen. A tavaly alakult német HK-Ceram Kft. nyolc dolgozóval kezdte a termelést, az idén már hatvan személyt foglalkoztat. A Herba Hungary Rt. logisztikai központot tervez kialakítani.
Az új munkahelyek teremtésénél a kisebb lépések nem annyira látványosak, de biztonságosak – mondta Szirbik Imre szentesi polgármester a tegnapi tájékoztatón annak kapcsán, hogy az önkormányzat támogatásával a kis- és középvállalkozások megerősödnek a városban, s ennek köszönhetően emelik az alkalmazottaik számát. A Herba Hungary Rt. a helyhatóság vállalkozásbarát szemléletmódja és a város kiváló földrajzi elhelyezkedése alapján a dél-alföldi régió logisztikai központját alakítja ki a szentesi ipari parkban.

Keller Ferenc ügyvezető tájékoztatása szerint a fővárosi központú cégüknek a Kurca-parti településen jelenleg harminc dolgozója van. Ám új munkahelyeket is teremtenek, mert az idén augusztusra megépül a kétezer négyzetméter alapterületű logisztikai raktár az ipari parkban. Ez a beruházás 250 millió forintba kerül. A világ számos országából szerzik be a termékeket, amelyeknek kizárólagos forgalmazói. A Herba egyébként nemcsak belföldön értékesít, hanem a horvát piacon is teríti az árut évek óta.

A német HK-Ceram Kft. tavaly tavasszal kezdte meg működését az ipari parkban. A kerámiagyárban akkor nyolcan dolgoztak, s az önkormányzattal kötött megállapodás alapján azt vállalta a cég, hogy 2005 decemberéig húsz személyt foglalkoztat. A kft. azonban „túlteljesítette a tervet", mert addigra harminc alkalmazottja lett. Rainer Bornemann, a cég tulajdonosa beszámolt arról: tavaly még minimális veszteséget terveztek, de már akkor pozitív lett a mérleg. Az ipari kerámiákat kifejezetten nyugati piacokra gyártják, évente 250 ezer terméket állítanak elő. A kft. tulajdonosa azt is elmondta: az áruik iránti nagy kereslet indokolta az újabb kemence építését. A következő hetekben pedig újabb dolgozókat vesznek fel, s velük együtt összesen hatvan alkalmazottat foglalkoztatnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A püspök dicsérte az összefogást

Ma mindkét fél azt nézi a politikában, hol hibázik a másik, és nagy baj, hogy ezzel választást lehet… Tovább olvasom