Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Új pályázatot írtak ki árokfelújításra Szentesen

Szentes - Felbontotta a szentesi önkormányzat a dunántúli kivitelezővel a szerződést a csapadékvíz-elvezető rendszer felújítására, mert a cég még hozzá sem kezdett a munkához. A város új közbeszerzési felhívást tett közzé, és március 17-éig várja az ajánlatokat a kétszázmillió forintos beruházásra.
A szentesi önkormányzat 170 millió forint állami támogatást nyert pályázaton az árokrendszer rekonstrukciójára, amely az önrésszel együtt kétszázmillió forintba kerül. A közbeszerzési felhívásra tíz ajánlat érkezett, ezek között volt egy helybeli is. Az eljárás első fordulójában a szegedi Szeviépet választotta a feladat elvégzésére a szentesi közbeszerzési bizottság. A döntést azonban megtámadta a szintén pályázó, tatai székhelyű OMS-Hungária Kft. a fővárosi közbeszerzési tanács döntőbizottságánál, amely helyt adott az észrevételnek. A második fordulóban a tatai cég nyerte el a munkát, mert a vállalkozás tette a legkedvezőbb ajánlatot.

A kiséri városrészben is várni kell még a csapadékvíz-elvezető rendszer felújítására.
Fotó: Karnok Csaba

Megírtuk: idén januárban megkötötte a vállalkozói szerződést az önkormányzat a tatai kft.-vel, amelynek át is adta a munkaterületet. A megállapodás szerint a beruházás befejezésének határideje április 10-e. A megbízás értelmében a kiséri városrészben 1500 méteres szakaszon kell helyreállítani a csapadékvíz-elvezető rendszert, a Horváthtelepen négyezer méteres, a nagyhegyi Szeszfőzde-dűlőben pedig 600 méternyi árokfelújítást terveznek. A beruházáshoz tartozik, hogy ötezer ingatlan kapubejárójánál megteremtsék a rendszerhez való csatlakozás feltételeit is. A kivitelező azonban a kedvezőtlen időjárásra hivatkozva még hozzá sem kezdett a munkához. Demeter Attila, a helyi közbeszerzési bizottság elnöke tájékoztatása szerint a céggel megkötött vállalkozói szerződés rendelkezik az önkormányzatot megillető felmondási jogról. Ennek értelmében felbontható a megállapodás, ha „a vállalkozó 10 napnál hosszabb késedelembe esik". Demeter hozzátette: Szirbik Imre polgármester erre hivatkozva jogszerűen mondta fel a szerződést a tatai kft.-vel.

Az új határidő: szeptember 1.

A várost sürgeti a határidő, mert elveszhet a pályázaton nyert 170 millió forintja a belterületi csapadékvíz-elvezető hálózat felújítására. Az önkormányzat ezért gyorsított közbeszerzési felhívást tett közzé, és várja az ajánlatokat. A vállalkozók március 17-éig pályázhatnak a beruházásra, és másnap már kihirdetik, hogy melyik cég nyerte el a kivitelezés jogát. A bizottság elnöke azt is elmondta, hogy a szerződésben szeptember 1-jét jelölik majd meg a munkák befejezési határidejeként.

Olvasóink írták

  • 1. Lazábban 2008. március 19. 19:46
    „Valaha társadalmi munkában oldották meg ezeket a kérdéseket. Ma százmilliók kellenek, mert nincs összefogás, a munka meg büdös!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötmilliót érő traktort lopott

Nagymágocs - A nagymágocsi önkormányzat traktorát lopta el egy lapistói tolvaj. A 32 éves férfi… Tovább olvasom