Délmagyar logó

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 16°C | 25°C Még több cikk.

Új székházat hozott a Mikulás, ünnepel a szentesi foci - fotók

Felújították és kibővítették a Szentesi Kinizsi klubházát. Az impozáns létesítményben klubhelyiség, új öltözők és szertár is épült.
Jó pár év kellett hozzá, de végül célba ért a klubház-felújítás Szentesen. A javarészt társasági adókedvezményből megvalósult projektet még 2013-ban indították, majd két ütemben, a 2015/16-os és a 2017/18-as szezonban valósították meg. A felújításhoz 100 millió forintos állami támogatást kaptak, a további 7 millió forint nem támogatott részt és a 30 millió forintos önerőt az önkormányzat biztosította.
 
Új székházat hozott a Mikulás, ünnepel a szentesi foci - GALÉRIA. Fotó: Majzik Attila

Tari Róbert, a klub elnöke elmondta, ünnep ez a nap a szentesi labdarúgásnak. – Nagy előrelépés, hogy elkészült a klubház, jól szolgálja majd a nálunk futballozó korosztályokat. Amikor 2015-ben fuzionált a Kinizsi a Szentesi Farkasokkal és a HSZATÁK Junior FC-vel, akkor mindössze egy felnőtt- és nyolc utánpótláscsapatunk volt, mára már három felnőtt- és tíz utánpótláscsapattal, valamint húsz edzővel dolgozunk – számolt be a klub elnöke.
 

Tari Róbert kiemelte, a felújítás során klubhelyiséget és irodát alakítottak ki, készült két nagy és három kisebb öltöző, szertárak, edzői és játékvezetői öltöző is.

Az elnök megköszönte a támogatók és közreműködők segítségét, valamint az előző elnök, a klubot 2015 és 2018 között vezető Szabó Zoltán munkáját is.
 

Az ünnepélyes megnyitón Farkas Sándor elárulta, a Pusztai László Sporttelephez nemcsak az első sportélménye kötődik, de az első munkanapja is. A jelenlegi klubház helyén régen gabonafelvásárló telep és malom működött, az államtitkár ott dolgozott először.

A térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta, a kormány nemcsak itt, de országszerte áldoz a sportra, ilyen feltételek mellett könnyebb lesz idecsábítani a sportolni vágyó gyerekeket.

Szirbik Imre mint egykori Kini-játékos köszöntötte a vendégeket, igaz, ő nem labdarúgó, hanem kézilabdázó volt. A polgármester elmondta, a sport életre szóló emberi kapcsolatokat teremt, reméli, így lesz ez majd a Pusztai László Sporttelepen is.

A Magyar Labdarúgó Szövetség Csongrád Megyei Igazgatója úgy látja, a megye is büszke lehet egy ilyen fejlesztésre. Nógrádi Tibor hangsúlyozta, a valódi közösségek épüléséhez ilyen székházakra van szükség.
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szentesen is fellobbant Advent első lángja

Szentesen is fellobbant Advent első lángja
Szentesen, a város főterén Simon Mátyás, a Nagytemplomi Református Egyházközség segédlelkész mondott… Tovább olvasom