Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Új teleház segíti a civileket Szegváron

A térség civil központjaként működik majd a szegvári teleház, amelyet tegnap avattak fel. A Kurca Völgye Egyesület kezdeményezését civil szervezetek és az önkormányzat is támogatta.
A Kurca Völgye Egyesület tagjai Gémes László elnök vezetésével rendbe tették a Kurca partját, de más kétkezi munkát is elvállaltak a környezet és a természet védelmében. Az egyesület vezetői idén februárban határozták el, hogy teleházat létesítenek. A kezdeményezést szakmai és anyagi szempontból is támogatta a fiatal gazdák dél-alföldi szövetsége, valamint a civil iroda alapítvány. A teleházat alapító három szervezetet az önkormányzat olyan módon segítette, hogy a művelődési házban lévő helyiséget díjtalanul bocsátotta rendelkezésükre. Az információs központ kialakítására közel kétmillió forintot költöttek: beszereztek öt nagy teljesítményű számítógépet, fénymásolót, faxot és más kellékeket. A lokálpatrióta szegváriak négyszáz munkaórát is magukra vállaltak a teleház kialakítása során. A létesítményt egyébként a Kurca Völgye Egyesület működteti, április 1-jétől egy főállású személyt foglalkoztat, májustól pedig másik munkatársa is lesz. Gémes László azt is elmondta: a teleházban készülnek majd a helyi televízió Szegvárról szóló műsorai is.

A tegnapi avatási ünnepségen elhangzott: a teleház a fiatal gazdák dél-alföldi szövetségének is otthont ad, és segíti annak a Tellus nevű oktatási programját.

A teleházban egyébként most készül a tágabb régió civil szervezeteit segítő projekt is. Ennek az a lényege, hogy képzéseket szerveznek májustól, s a díjtalanul látogatható kurzusokon elsajátíthatják a résztvevők azokat az ismereteket, amelyekkel sikerrel pályázhatnak különböző forrásokra. De tanácsadói hálózattal is segítik majd a civileket. Kidolgoznak majd egy olyan tervet is, amely azt tartalmazza: milyennek szeretnék látni a lakóhelyüket a szegváriak a következő tíz évben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem bonthatják le a szentesi téglagyárat

Nem adott engedélyt a szentesi polgármesteri hivatal műszaki osztálya a fábiáni út menti téglagyár… Tovább olvasom