Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Új traffipax figyel a szentesi és csongrádi utakon

Szentes - Új sebességmérő készüléket kapott a csongrádi és a szentesi rendőrség közös használatra. A lézeres géppel a rendőrök nem lesből, hanem nyíltan fényképeznek.
Lecserélték a korábbi, muzeális értéket képviselő traffipax készüléket a szentesi és a csongrádi rendőrkapitányságon. Néhány napja még fűzni kellett a filmet a gépbe, amikor a rendőrök a Niva terepjáróval közlekedve különböző helyszíneken fotót készítettek a gyorshajtókról. Az új sebességmérő viszont lézerrel dolgozik és rendkívül hatékony: megfelelő időjárási viszonyok mellett akár egy kilométer távolságból is értékelhető felvételt készít – tájékoztatott Balogh-Szabó Imre. A szentesi rendőrkapitány lapunknak elmondta: a készülék éjszaka nem üzemképes, ezért egyelőre csak a nappali gyorshajtók számára jelenthet visszatartó erőt. – Nem lesből, hanem nyíltan fotózunk – jelentette ki Balogh-Szabó. A rendőrségnek elsősorban nem az a célja, hogy a bírságokból származó bevételt növelje, hanem hogy a forgalmat lassítsa – magyarázta a kapitány.

Szentesiek a Csongrádi úton. Lézeres készülékkel mérik a sebességet. Fotó: Blahó Gabriella

A csongrádi rendőrkapitány az új készülékről elmondta: közlekedésbiztonsági szempontból régi igényük teljesült a városban és a környező falvakban élőknek. Rádi Norbert közölte: elsősorban azokon az utakon fognak ellenőrizni, ahol több baleset történt és a balesetek kiváltó oka főként a gyorshajtás volt. A két szomszédvár rendőrei abban bíznak, hogy az új készülék használata érzékelhető változást hoz a közlekedésben. A két kapitányság előre megegyezik arról, hogy mikor és melyik területen dolgozik a traffipax. Ezen a héten a szentesieknél van a gép. Az elmúlt félévben harminc súlyos közlekedési baleset történt a 45-ös főúton Szentes és Csongrád között. A gyorshajtók a következő évtől keményebb szankciókra számíthatnak, a sebesség túllépése esetén a minimum bírság összege ötszáz forint helyett háromezer, a maximum pedig tízezer helyett húszezer lesz.

Olvasóink írták

 • 6. LT-400 2008. január 12. 07:03
  „Decembertől fogva tudom az új softverfrissítés véget blokkólni a képen látható scs-102-es lézeres sebességmérőt is.Az én autómat nem mérik be mondjuk nem is megyek 50-esnél max 70-nel többel ha a forgalom úgyengedi”
 • 5. gyorshajtó 2007. december 12. 00:27
  „szerintem nem tudom mivan”
 • 4. őslakos 2007. december 05. 21:49
  „Remélem,hogy ezt a berendezést vidéken is használják! Fábiánsebestyénben a főút mellett lakók arról panaszkodnak,hogy éjszaka nem tudnak aludni a dübörgő kamionoktól!Állitólag lassitás nélkül áthajtanak a községen!
  A "papucs"-okat is kihelyezhetnék a fábiáni útra! Sajnálatos módon valami miatt nem is lehet rendőröket látni a csemegekukoricás és cukorrépás időszakban! Ekkor pedig óriási túlsúlyokkal közlekednek a közúton a teherautók,tönkretéve az utat,felhordva a sarat,és veszélyeztetve a közlekedés többi résztvevőjét!Az már más kérdés,hogy miért nem vasúton szállitják a rakományt!Sajnos a sínek állapota rossz,ezért ebben az állapotában ez sem lehetséges!”
 • 3. polip 2007. december 05. 15:39
  „Sajnálattal látom, hogy már ketten is megírták azt, amit én is akartam! Na mindegy! Sajnos vannak a rendőröknek is haverok, akik érinthetetlenek. De csak az ő részükről!!!!! Mi megérinthetjük őket, ha legközelebb is látjuk valahol!”
 • 2. szkeptikus 2007. december 05. 14:19
  „Bizony bizony! Sajnos a csanyi43-nak igaza van, az SI-mértékrendszer mellett a kettős mércét is gyakran alkalmazzák, amit a legmodernebb műszerek bevetése sem tud kiszorítani.”
 • 1. csanyi43 2007. december 05. 11:10
  „A közlekedésbiztonság véleményem szerint nem ott kezdődik,hogy egy városba bevezető úton mérnek(amely nincs is közvetlen kapcsolatban az ingatlanokkal,bár tudom,hogy ez nem számit,itt is 50 km/h a megengedett sebesség a gépjármüvek többségének.)Sokat járok Szentesen kerékpárral(43 éve van jogositványom és vezetek a mainapik is,én még nem okoztam balesetet,viszon már nekem okoztak.)és sokat sétálok,hosszú időt töltve beszélgetek a szentesi főtéren,ezért sok mindent látok a közlekedést illetően.Többedmagammal sok szabálytalanságot látunk a főtéren,de sajnos az is látjuk,hogy nem mindegy,hogy ki,vagy kik követik el.
  A REND ŐREI leparkolva figyelik a szabálytalankodókat,ami helyes is,szabálytalanság esetén azonnal utánuk mennek és valószinűleg megbirságolják.Az a baj,hogy nem mindegy a szabálytalankodó személye,ez azért állitom,hogy több alkalommal volt szerencsénk látni,hogy a városban közismert személyek(természetesen 10 vagy
  több tizmilliós autójukkal)áthajtottak a piros jelzésen,vagy az egyirányú parkoló behejtani tilos végén a záróvonalat átlépve mentek be a REND ŐREI szeme láttára,de azok után nem indultak el.Mivel nem egyformán birálun el minden MAGYAR és nem MAGYAR állampolgárt,akkor sosem lesz az országban közlekedési morál.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Geönczeöl doktor újra szabad és dolgozik

Szentes - Holnaptól a szentesi kórház sürgősségi osztályán dolgozik Geönczeöl Tibor, aki jó magaviselete miatt három hónappal előbb szabadult a nagyfai börtönből. Várkonyi Katalin kórházigazgató kiváló szakembernek tartja a baleseti sebészt, aki szerinte megbűnhődött a tetteiért. Tovább olvasom