Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Újra lesz nyári színház Szentesen

Mégis lesz nyári színház Szentesen: bár úgy tűnt, támogatás híján nem folytatódik a kezdeményezés, a város a kultúra mellé állt. A megyeháza szépen berendezett udvarán nagy nevek és nívós darabok várják a közönséget július elsejétől.
Mácsai Pál Örkény világát hozza el a Kurca-parti városba. Fotó: DV
Mácsai Pál tavaly nem jött el a meghirdetett program ellenére Szentesre, most ő kezd: Örkény István világát hozza el a Kurca-parti városba. Önálló estjén a nevetés és a tragikomédia a szerzőhöz méltó módon jelenik meg az Azt meséld el, Pista! című előadáson. A program július elsején este kilenckor kezdődik – ahogyan minden további előadás is. Az azt követő héten Pintér Béla társulatának Parasztopera című darabja lesz színen, melyet a rendező így jellemez: balladisztikus történet operaformátumban. Zenéjét erdélyi magyar népdalokból, barokk muzsikából és rockból állították össze. Lesz benne néhány boldogtalan sorsú ember, szenvedély, humor és gyilkosság.

Kulka János és Vári Éva az országos bemutató előtt két hónappal mutatja meg a szentesieknek, mit tud a Hat hét, hat tánc című darabban. A majd hetvenéves asszony elhatározza, hogy otthonában táncórákat vesz, a tánciskola egy ötven körüli férfit küld hozzá. Lily és Michail között a hat hét alatt hat tánc és zene hangulata vonul fel, vígjátékban esik szó szerelemről, barátságról, betegségről – a vége mindig kuncogás.

A nyári színház utolsó darabja az Égigérő fa, mely a Márkusszínház előadásában gyerekeknek szól, és július 22-én délután négykor kezdődik.
Szebeni Zoltán, a szervező egyesület elnöke elmondta: tavaly úgy látszott, idén nyáron nem lesz színházi élményük a szentesieknek, támogatás híján. Végül az önkormányzat az ügy mellé állt: köszönjük a városnak – mondta Szebeni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kékfénylámpa az újszülötteknek

Negyvenéves kékfénylámpát használnak most a szentesi kórházban az újszülöttek egyharmadát érintő,… Tovább olvasom