Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Újra, Szentes – az elszármazottaknak

Szentes - Újra, Szentes néven akciót indít a Kurca-parti város önkormányzata, amelynek lényege, hogy megpróbálják bevonni a település életébe a külföldre vagy belföldre elszármazottakat.
Újra, Szentes néven akciót indít a Kurca-parti város önkormányzata, amelynek lényege, hogy megpróbálják bevonni a település életébe a külföldre vagy belföldre elszármazottakat – mondta Szirbik Imre polgármester. Tevékenységükkel bekapcsolódhatnak a gazdasági, kulturális, turisztikai és sportéletbe, ötletekkel, pénzzel, kezdeményezésekkel segíthetnek. Az akció a kapcsolatfelvételnél tart, igyekeznek mindenkit elérni, majd az interneten és a közösségi oldalakon keresztül tájékoztatást adni számukra a szentesi eseményekről. Teljes lendülettel ősszel indul a program.

– Szentesen mintegy 30 ezren élünk, de a virtuális lakosságszám legalább 45 ezer – mondta az ötletgazda Bocskay István. – A cél kettős: aki teheti, a családi kapcsolatokat felfrissítve, ápolva költözzön haza, vagy legalább pár hónapot töltsön megint szülővárosában. Így újra szentesi lehet. De virtuálisan, a távolból is segíthet, elkötelezettsége újraéledhet. Az érzelmi kötődés, kapocs óriási erő. Nemcsak szentesi születésűekre számítunk, hanem azokra is, akik életük egy szakaszában itt tanultak vagy dolgoztak, és megszerették városunkat. A kultúra területén a Horváth Mihály Gimnáziumban végzettekre, sportban főként a vízilabdásokra számíthatunk – tette hozzá.

Már az első kapcsolatfelvételeknek lett eredményük: a jelenleg Budapesten élő, egykori pólós, Szénászky Zsolt is nyitott volt a kezdeményezésre, Szentesen, a ligeti uszodában edzőtáboroztatja tanítványait. Megkeresésünkre elmondta: 4-5 éve a Kurca partjára jár edzőtáborozni tanítványaival – jelenleg a Vadász Kölyökpóló Sulival –, szeretnek itt dolgozni, a körülmények ideálisak, és neki mindenképpen jó, mert hazajár. A kezdeményezést jónak tartja, bár úgy látja, a szentesiek maguk is keresik a kapcsolatot városukkal, például Fülöp Tibor is rendre errefelé edzőtáborozik francia együtteseivel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

40 éve vonultak be a szentesi Damjanich laktanyába

Napra pontosan bevonulása után 40 évvel látogatott el a szentesi Damjanich laktanyába az egykori előfelvételis egyetemi század egy szakasza az elmúlt hétvégén. Tovább olvasom