Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Újratárgyalják az ügyeletet

Szentes - Egyelőre még sincs lejátszva a szentesi orvosi ügyelet költöztetésének kérdése. A polgármester - élve egy törvény adta lehetőséggel - ismét a testület elé viszi a témát. Szerettük volna, ha az előterjesztő elmagyarázza, miért ragaszkodnak a Vásárhelyi úthoz. Nem értük el.
Újratárgyalja a szentesi képviselő-testület az orvosi ügyelet átszervezéséről szóló, eredetileg csütörtökön már megszavazott napirendi pontokat. Erről Szirbik Imre polgármester tájékoztatta lapunkat. A tegnapi számunkban megírtuk: másfél órás vita után a többségben lévő Fidesz-frakció eredeti előterjesztése győzött, az ügyelet egy korábban patikaként használt, ma már üres Vásárhelyi úti önkormányzati ingatlanba költözik.

– Pályafutásom alatt harmadszor élek azzal a törvény adta jogommal, hogy ha úgy ítélem meg, egy döntés sérti a helyi önkormányzat érdekeit, ismét napirendre lehet venni – indokolta a város vezetője.

A témával ettől függetlenül is foglalkozni akartunk. Egyrészt azért, hogy megkérdezzük Szabó Zoltán Ferenc önkormányzati képviselőtől, mire gondolt az ülésen, amikor azt mondta: a kormánypártiak szándéka alól „kilóg a lóláb". Sokkal konkrétabban most sem fogalmazott.

– A mostani, a mentőszolgálatnál használt helyet félmillióból át tudnánk alakítani az orvosok kérésének megfelelően. A volt patika átalakítása ennek hússzorosa lesz a műszaki osztály becslése szerint. Ebből a mentőszolgálatnál 15 évig bérelhetnénk helyiséget. Pár hónapja már megpróbálta a testület rásózni a gyógyszertárat a pedagógiai szakszolgálatra, most meg nem számít a pénz, bárki, de költözzön be oda, csak nehogy egy patika – foglalta össze.

Az ülésen is elhangzott: jobb lenne, ha a sürgősségi és a kórház közelében maradna az ügyelet. Egyelőre nem tudjuk, hogy valóban hátrányt szenvednek-e majd a szentesi páciensek. Szerettük volna szakmai szempontok alapján megismerni a témáról az előterjesztést – Antal Balázs Tibor frakcióvezetővel közösen – jegyző fideszes Chomiak Waldemar álláspontját. Egyrészt háziorvosként van rálátása a dologra, másrészt – erről nem sokkal a 2014-es választás után a képviselői vagyonnyilatkozatok kapcsán számoltunk be – egy betéti társaság tagja, patikát üzemeltet. Tegnap a lapunk által ismert mobilszámán többször hívtuk, nem értük el. A témát nyílt ülésen november 7-én tárgyalják ismét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kátyútenger Szegvár és Mindszent között

Kátyútenger Szegvár és Mindszent között
Egy ember megsérült abban a balesetben, amely csütörtökön késő délután történt Szegvár és Mindszent… Tovább olvasom