Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Újratervezik a szentesi műtőtömböt - lejárt az engedély, 150 millióból készítenek újat

A kormány 150 millió forintot szán arra, hogy ismét elkészítsék a szentesi műtőtömb terveit: lejárt a négy évvel ezelőtti engedély. A terveknek legkésőbb egy év múlva el kell készülni.
A kormány 150 millió forintot szán arra, hogy ismét elkészítsék a szentesi műtőtömb terveit, és ezeknek legkésőbb egy év múlva el kell készülni. Ezt csütörtökön egy sajtótájékoztatón jelentették be. A szentesi kórházba szánt létesítményről lapunk az elmúlt években több alkalommal írt. Közel négy éve már volt egy ilyen szándék (2013. október 9.: Zöld út a szentesi műtőtömbnek). A 2,5 milliárd forintos költségvetésű beruházás később mégsem valósult meg, az új tervek most ugyenekkora bekerülési költséggel számolnak.

A kórház főigazgatója, Kalmár Mihály úgy fogalmazott: a korábbi engedélyes terv lejárt, ismét tervezőasztalra kerül az épület. – A gyógyintézmény az elmúlt időszakban közel egymilliárd forint értékben kapott segítséget, az energetiakai ellátásunk is megújult, ez jó alap a fejlesztéshez – szögezte le. Mészáros János  helyettes államtitkár kiemelte: fontos, hogy a 150 millió forintot az intézménynek nem a saját költségvetéséből kell kigazdálkodni. Farkas Sándor országgyűlési képviselő szerint a műtőtömb, ha elkészül, meghatározó lehet a térség életében.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Áruházból lopott műszaki cikkeket, el is fogta a rendőrség

A Szentesi Rendőrkapitányság rendőrei gyanúsítottként hallgattak ki egy helybéli férfit, aki a… Tovább olvasom